Oda a Chicago mesés rajtja, gázolt az Ottawa

Vágólapra másolva!
2013.01.31. 08:08
null
A Coyotes nem bírt odahaza az Edmontonnal (Fotó: Reuters)
Már nem százszázalékos a Chicago Blackhawks az észak-amerikai profi jégkorongbajnokságban (NHL), miután idénybeli hetedik meccsén 3–2-es szétlövéses vereséget szenvedett a Minnestoa Wild otthonában. Az Ottawa Senators 5–1-re kiütötte kanadai ellenfelét, a Montreal Canadienst, győzött az Edmonton és a Vancouver is.

 

 

Matt Cullen lett a Chicago Blackhawks veszte Minnesotában, ugyanis a Wild játékosa a rendes játékidőben gólt szerzett, majd találatával eldöntötte a szétlövést a két együttes mérkőzésén. A Chicago remekül kezdte a szezont, első hat meccsét egyaránt megnyerte – ami rekordnak számít –, ám a Minnesota véget vetett a parádés sorozatnak, többek között a kiválóan védő finn kapusnak, Niklas Backströmnek – aki a négy lövésből két gólt kapó Josh Hardingot váltotta – köszönhetően.

Az Ottawa Senators 5–1-gyel küldte haza a Montreal Canadienst. Daniel Alfredsson megszerezte első gólját a szezonban, Jim O'Brien, Mika Zibanejad, Chris Phillips és Chris Neil is betalált a hazaiaknál, akik zsinórban másodszor győztek. A Senators kapusa, Craig Anderson 31 védést mutatott be 300. NHL-meccsén.

Az Edmonton Oilers hosszabbítás után győzött a megoldatlan tulajdonosi kérdéssel bajlódó Phoenix Coyotes ellen. A meccs hőse Nail Jakupov volt: az Edmonton 19 éves orosz szélsője egy Taylor Hallról lepattanó korongot vágott a hálóba a hosszabbításban úgy, hogy az le sem esett a jégre, ezzel eldöntötte a meccset.

A Vancouver Canucks Roberto Luongo kapus remeklésének köszönhetően gólt sem kapva, 3–0-ra legyőzte a Coloradót. A vancouveri szurkolók „Luu, Luu” kiáltással éltették a kapuvédőt, aki 24 lövést hatástalanított. Zack Kassian ötödik gólját szerezte a szezonban, az Avalanche idei negyedik idegenbeli meccsén is nyeretlen maradt.

NHL
ALAPSZAKASZ, 12. JÁTÉKNAP
Ottawa Senators–Montreal Canadiens 5–1
Minnesota Wild–Chicago Blackhawks 3–2 – szétlövéssel
Phoenix Coyotes–Edmonton Oilers 1–2 – hosszabbítás után
Vancouver Canucks–Colorado Avalanche 3–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik