Nuggets: kilenc siker, és nincs megállás

HEGEDŰS RÓBERT (KEZDŐ5.HU)HEGEDŰS RÓBERT (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2013.02.10. 09:48
null
Andre Iguodala és a Denver feltartóztathatatlan az utóbbi hetekben (Fotó: Reuters)
Mára virradóra öt mérkőzést játszottak az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA), ahol az igazi sztárcsapatok pihentek – persze így sem maradtunk izgalmak nélkül. A Kyrie Irving vezette Cavaliers végig partiban volt a liga legjobb formában lévő csapatával, a Denver Nuggets-szal, a Jose Calderon irányította Pistons megtréfálta egyik playoffba igyekvő szomszédját, a Mavericks pedig hatalmas verésben részesítette az idén már szebb napokat is látott Warriorst. Különleges meccset játszottak Sacramentóban, ahol a helyi drukkerek kvázi szimpátiatüntetést rendeztek a franchise mellett, és a csapat meg is ajándékozta őket egy lélekemelő győzelemmel.

 

Cleveland Cavaliers–Denver Nuggets 103–111

Három hazai győzelem után most fejet hajtott a Cleveland, amelyben Kyrie Irving ma talán egy kicsit túlvállalta magát – ugyanakkor a vereség oka nem ez volt, hanem a palánkok alatt nyújtott teljesítmények különbsége és a kiegyensúlyozottság. A Denver nagyemberei 6/25-ös mezőnymutatóba kergették a Cavs hasonló csapatrészét (JaVale McGee 4 blokkot is kiosztott), emellett nyolc Nuggets-játékos érte el a 10 pontos határt. A vendégek sorozatban 9. sikerüket aratták és ott loholnak a nyugati 3. helyezett Clippers nyomában, míg a Cavaliersnél annak örülhetnek, hogy Irving mellett a kiscsatár Alonzo Gee is jó formában van: rontott mezőnydobás nélkül ért el 20 pontot.
A Cavaliers legjobb dobói: Irving 26, Gee 20, Ellington 13
A Nuggets legjobb dobói: Gallinari 19, Faried 17, Iguodala 14

Philadelphia 76ers–Charlotte Bobcats 87–76

Nem volt szép látvány a két csapat összecsapása, de arra jó volt, hogy a 76ers visszataláljon a győzelmi ösvényre. A Sixersben ismét az All-Star irányító, Jrue Holiday volt a húzóember (20 pont, 7 gólpassz), azonban váratlan segítséget kapott attól a Lavoy Allentől, aki csak sérülések miatt került be a kezdőötösbe. Az erőcsatár-center 14 pontja mellé karriercsúcsot jelentő 22 lepattanót kapkodott össze – beszédes adat, hogy a túloldalon senki nem jutott hét darab fölé. A Bobcatsről megint megállapítható: nagyon jó játékosanyag, de akkora lyukak tátonganak a magas posztokon, hogy ha az ellenfél nem fog ki rossz napot, esélytelenek.
A 76ers legjobb dobói: Holiday 20, Hawes 17, Turner 16
A Bobcats legjobb dobói: Sessions 20, Mullens 16, Henderson 13

Milwaukee Bucks–Detroit Pistons 100–105

PLUSZ-MÍNUSZ

A nap hőse: Charlie Villanueva. Az utóbbi időben több jó teljesítményt is letett már az asztalra a Pistons erőcsatára, ma pedig hasznos játéka mellett győztes triplát is szerzett – utóbbival előzte meg rangsorunkban Lavoy Allent és csapattársát, Jose Calderont.

A nap lúzere: Brandon Jennings. A Bucks fiatal irányítója egész este csak tüzelt, de nem töltött. Ilyen előfordul, ma azonban ezzel elvette a lehetőséget jól dobó csapattársai elöl, túlvállalásai pedig egy nagyon fontos győzelmébe kerültek playoffért harcoló csapatának.

A Pistons alig 24 órával korábban még a listavezető San Antonio Spurst verte, most pedig a Jose Calderon vezette gárda a szomszédvár Milwaukee-t is bevette. Az alig egy hete érkezett spanyol játékmester 23 pontját 10/13-as mezőnymutatóval érte el, emellé 10 gólpasszt is kiosztott, a fiatal Pistons eddig láthatóan 'vevő' a rutinjára. A győzelmet mégsem valamelyik ifjonc biztosította be, hanem a már sokszor leírt Charlie Villanueva, aki 10 másodperccel a vége előtt parádés hárompontossal koronázta meg egész estés jó teljesítményét (18/12, 13 lepattanó). A túloldalon többeknek is sült a keze (a kezdőötösből hárman is legalább 50%-ot értek el), ennek fényében Brandon Jennings 27 rádobása kissé soknak tűnik, pláne, hogy mindössze nyolcszor talált – az utolsó 10 másodpercben két dobást is elrontott. Éles a kontraszt Calderonnal...
A Bucks legjobb dobói: Jennings 26, Iljasova 15, Dalembert 14
A Pistons legjobb dobói: Calderon 23, Stuckey 19, Villanueva 18

Dallas Mavericks – Golden State Warriors 116-91

A tegnapi Memphis elleni csata nem múlt el nyomtalanul a Warriorsnál, a Dallas jó csapatmunkával tulajdonképpen az első félidőben megválaszolta az érdemi kérdéseket (62-36). A veterán Shawn Marion mellett a Mayo-Collison hátvédpár is jól teljesített, míg a túloldalon Andrew Bogut bokáját pihentették, a többiek pedig egyszerűen nem tudtak kellőképpen felpörögni a mérkőzésre. A Warriors 4. vereségét szenvedte el zsinórban, ezek mindegyikén legalább 30 pontot kapott az első negyedben – ma az első félidőben dobott 36 pont számukra negatív idénycsúcs.
A Mavericks legjobb dobói: Marion 26, Mayo 19, Collison 18
A Warriors legjobb dobói: Curry 18, Landry 13, Barnes 12

Sacramento Kings–Utah Jazz 120–109

A két gárda 5 nappal ezelőtt már találkozott, akkor DeMarcus Cousins, a Kings fiatal centere azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a meccs korai szakaszában kiállíttatta magát. A Sacramento azóta nem lépett pályára, és úgy tűnik, sikerült beszélni az önző és problémás sportoló fejével: ma csapatjátékosként viselkedett, aminek meg is lett az eredménye. Ő dupla-duplát (13 pont, 11 lepattanó) ért el, három csapattársa pedig 20 pont fölé jutott – és a közönség is hozzátette a magáét, az egész összecsapás alatt tüntettek a csapat maradása mellett (a legutóbbi hírek szerint a Kings már Seattle-ben, Sonicsként kezdi a következő szezont...).

A Jazz 24 órával korábban még a Chicagótól kapott ki szoros meccsen, elég sok a sérültjük, egy ilyen érzelemdús estére nem is nagyon készülhettek fel – azonban így is kevés hiányzott ahhoz, hogy győzzenek. Újabb vereségükkel azonban megteremtették a lehetőséget a Rockets-Trail Blazers-Lakers triónak, hogy még sűrűbbé tegyék a playoff-ért harcolók mezőnyét Nyugaton.
A Kings legjobb dobói: Thomas 25, Thornton 24, Thompson 21
A Jazz legjobb dobói: Burks 24, Jefferson 16, Kanter

NBA
ALAPSZAKASZ, 98. JÁTÉKNAP

Cleveland Cavaliers–Denver Nuggets 103–111
Philadelphia 76ers–Charlotte Bobcats 87–76
Milwaukee Bucks–Detroit Pistons 100–105
Dallas Mavericks–Golden State Warriors 116–91
Sacramento Kings–Utah Jazz 120–109

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik