Nincs döntés: győzött és megmenekült a Heat

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2016.05.14. 09:48
null
A Hakeem Olajuwont lehagyó Dwyane Wade kiugrott a nézők közé (Fotó: Reuters)
Nem tudta lezárni az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásának utolsó elődöntős párharcát a Toronto, az alacsony szerkezettel játszó Miami Goran Dragic vezérletével végig kézben tartotta a hatodik meccset, és ismét kiegyenlített – vasárnap este Kanadában jöhet a mindent eldöntő találkozó.

 

Miami Heat–Toronto Raptors 103-91

Hetedik meccs jön. Luol Deng és DeMarre Carroll is vállalni tudta a játékot, így „csak” a két center, Whiteside és Valanciunas hiányzott továbbra is a párharcból. Aki viszont szintet lépett a korábbi meccsekhez képest, az Goran Dragic: a Heat irányítója az első félidőben 19 pontig jutott és vezérletével meg is lépett csapata, majd a fordulás után is agresszív maradt – 30 ponttal (playoff-karriercsúcs) zárta a találkozót. Mellette a hajrában fellépett Dwyane Wade, aki jó pár fontos kosarat szerzett és hátul három blokkot is kiosztott, közben pedig Hakeem Olajuwont is megelőzte a playoff pontlistáján. A Miami végig megtartotta a második negyedben megszerzett előnyét annak ellenére, hogy gyakorlatilag magasember nélkül játszotta végig a találkozót, így kiharcolta a hetedik meccset – ezt magyar idő szerint vasárnap este rendezik Torontóban.

Fordult a képlet. A rájátszás eddigi részében Lowry és DeRozan szenvedett nagyon a Raptorsnál, most viszont csak ők ketten játszottak jól és a többiek nem tudtak érdemben hozzátenni. Az irányító 36, a dobóhátvéd 23 pontig jutott, de rajtuk kívül senki nem jelentett veszélyt támadásban és maximum a 13 lepattanót begyűjtő Biyombót lehet megemlíteni a pozitív oldalon. A gárda egyáltalán nem tudta érvényesíteni fizikai fölényét a festékben, sőt, kapott hat blokkot, az összesen kiosztott tíz gólpassz pedig jól jelzi, hogy nem igazán működött a játék – nem tudták lezárni a párharcot DeRozanék, igaz, ezt így hazai pályán tehetik majd meg.

A Heat legjobb dobói: Dragic 30/6, Wade 22/3, Johnson 12/3
A Raptors legjobb dobói: Lowry 36/9, DeRozan 23, Patterson 8

NBA, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 6. MÉRKŐZÉS
Miami Heat–Toronto Raptors 103–91
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása:
3–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik