NHL: villámgyors gólok, ilyen még nem volt a rájátszásban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.19. 07:22
null
Warren Foegele a Carolina vezető gólját üti (Fotó: nhl.com)
Először fordul elő az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) történetében, hogy a rájátszás egy játéknapján két mérkőzésen is gól születik az első húsz másodpercben: csütörtökön a Carolina győzelmet épített villámgyors góljára a címvédő Washington ellen, a Winnipeg ellenben hagyta kicsúszni a kezéből a St. Louis elleni meccset.

 

Warren Foegele a 17. másodpercben szerzett vezetést a Carolinának, és bár Alekszandr Ovecskin a második harmadban, emberelőnyből egyenlített, Teuvo Teräväinen találatára már nem érkezett felelet a fővárosiak részéről – Petr Mrázek lehúzta a rolót, 30 védéssel zárt.

Adam Lowry (Winnipeg) a 12. másodpercben talált a kapuba, Kevin Hayes még az első harmadban megduplázta az előnyt, csakhogy a St. Louis pazar utolsó játékrészt produkált: nemcsak egyenlített, hanem 15 másodperccel a végső dudaszó előtt Jaden Schwartz a győztes gólt is beütötte, a továbbjutás küszöbére segítve csapatát az „idegenbeli győzelmek párharcában”.

A Vegasnak nem sikerült pontot tennie a csata végére, a San Jose hazai győzelemmel versenyben maradt – amúgy itt is korán kezdődött a gólgyártás, Tomás Hertl a 2. percben szerzett vezetést a Sharksnak, amely onnantól végig előnyben játszott.

NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-NEGYEDDÖNTŐ

KELETI FŐCSOPORT
Carolina Hurricanes–Washington Capitals 2–1 (1–0, 1–1, 0–0)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–2

NYUGATI FŐCSOPORT
Winnipeg Jets–St. Louis Blues 2–3 (2–0, 0–0, 0–3)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása
: 3–2 a St. Louis javára
San Jose Sharks–Vegas Golden Knights 5–2 (2–1, 1–0, 2–1)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2 a Vegas javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik