NHL: vége a Washington négyes győzelmi szériájának

Vágólapra másolva!
2021.11.17. 08:17
null
Campbell kapus (balra) kapuja érintetlen maradt (Fotó: Getty Images)
A Toronto Maple Leafs 3–0-ra legyőzte a vendég Nashville Predatorst az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) keddi játéknapján – írta az MTI.

A kanadai együttes a legutóbbi tíz mérkőzéséből kilencet megnyert. Kapusa, Jack Campbell a 100. NHL-találkozóján mind a 24 lövést hárította, így idénybeli harmadik, pályafutása hetedik kapott gól nélküli összecsapásán van túl.

Az Anaheim Ducks hosszabbításban legyőzte a vendég Washington Capitalst, ezzel története ezredik sikerét érte el a ligában, ráadásul le is zárta a fővárosiak négy meccsből álló győzelmi sorozatát.

A meccs nem csupán a klub, hanem az együttes veterán sztárja, a 36 éves Ryan Getzlaf számára is emlékezetes marad, mivel a Ducks első harmadban ütött góljánál ő volt az egyik előkészítő, a passz pedig karrierje ezredik pontját jelentette a számára. A csatár az NHL történetének 92. játékosa, aki 1000 pontig jutott. Getzlaf 17. szezonjában szerepel, és 280 gólt, valamint 720 gólpasszt ért el eddig.

A Carolina Hurricanes nagyszerű játékkal verte meg idegenben a Vegas Golden Knights együttesét. A vendégek csaknem kétszer annyit lőttek kapura mint a házigazdák (42–23), ennek ellenére két harmad után még döntetlen volt az állás, ugyanakkor a Hurricanes a záró szakaszban gyorsan megszerezte újra a vezetést, s hat perccel a vége előtt állította be a 4–2-es végeredményt.

A Hurricanes a vesztett pontok tekintetében listavezető a mezőnyben, ugyanis 14 meccsen 24 pontot szerzett, míg a ligaelső Florida Panthers 16 meccsen gyűjtött 25-öt.

NHL, ALAPSZAKASZ
Toronto Maple Leafs–Nashville Predators 3–0
Florida Panthers–New York Islanders 6–1
New York Rangers–Montreal Canadiens 3–2
Philadelphia Flyers–Calgary Flames 2–1 – hosszabbítás után
Pittsburgh Penguins–Buffalo Sabres 1–2
Minnesota Wild–San Jose Sharks 1–4
St. Louis Blues–Arizona Coyotes 2–3
Winnipeg Jets–Edmonton Oilers 5–2
Dallas Stars–Detroit Red Wings 5–2
Anaheim Ducks–Washington Capitals 3–2 – h. u.
Vegas Golden Knights–Carolina Hurricanes 2–4

A New Jersey Devils–Ottawa Senators mérkőzést elhalasztották, mert a kanadai csapatban tíz játékos Covid–listára került.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik