NHL: Vasziljevszkij remekelt, a címvédő kisöpörte a Floridát

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.05.24. 08:10
null
Andrej Vasziljevszkij 49 lövést hárított a Lightning kapujában (Fotó: Getty Images)
A Tampa Bay Lightning hazai jégen 2–0-ra legyőzte a Florida Pantherst az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) kedd hajnali mérkőzésén, és 4–0-ra megnyerte a két csapat párharcát a Keleti főcsoport elődöntőjében. Nyugaton a Colorado Avalanche másodszor is nyert a St. Louis Blues vendégeként (6–3), és már csak egy győzelem hiányzik a továbbjutásához.

 

A Tampa Bay góljait Pat Maroon és Ondrej Palat a harmadik harmadban, de hogy addig 0–0-ra álljon a meccs, nagyon kellett Andrej Vasziljevszkij bravúros teljesítménye: az orosz kapus 49 lövést védett! Karrierje során ez már a hatodik olyan shutoutja volt, amellyel csapata lezárt és megnyert egy playoffpárharcot – ez új NHL-rekord, korábban egyetlen kapus sem tett ilyet.

ÍGY SZERZETT VEZETÉST A TAMPA BAY


A legutóbbi két bajnokságot megnyerő Lightning a harmadik olyan NHL-csapat, amelyik sorozatban legalább tíz párharcot nyert meg a rájátszásban. A floridaiaknak ez volt a tizedik, a New York Islanders 19-cel vezeti ezt a ranglistát (1980–1984), míg a Montreal Canadiens kétszer épített hasonló szériát (13, 1975–1980; 10, 1955–1960).

A Colorado elsősorban a háromszor a kapuba találó és egy asszisztot jegyző Nazem Kadrinak köszönhette újabb sikerét a St. Louis ellen. Kadri először ütött mesterhármast a playoffban.

NAZEM KADRI MESTERHÁRMASA


 

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
Tampa Bay Lightning–Florida Panthers 2–0
(0–0, 0–0, 2–0)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4:0 a Tampa Bay javára
NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
St. Louis Blues–Colorado Avalanche 3–6
(1–0, 2–4, 0–2)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3:1 a Colorado javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik