NHL: továbbjutott az Islanders és a Tampa

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.05.27. 09:55
null
A Tampa Bay Lighting simán nyerte a párharc hatodik felvonását, 4–2-es összesített eredménnyel jutott tovább (Fotó: Getty Images)
Kiesett a Pittsburgh Penguins és a Florida Panthers az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásából, mindkét együttes 4–2-es összesítéssel – közölte a Magyar Távirati Iroda.

 

A Sidney Crosby vezette „pingvinek” az utolsó, szerdai mérkőzésükön 5–3-ra kaptak ki a New York Islanders otthonában, míg a Panthers 4–0-s vereséget szenvedett a címvédő Tampa Bay Lightning vendégeként. A nyugati csoportban a Minnesota Wild 3–0-ra verte a Vegas Golden Knights együttesét, ez a párharc így 3–3-ra áll.

A New York-i gárda az előző felvonáson úgy jutott előnyhöz, hogy egy bődületes kapushibát követően hosszabbításban diadalmaskodott Pittsburgh-ben. Most a Penguins háromszor szerzett vezetést, a „szigetlakók” viszont háromszor egyenlítettek, majd 3–3 után még kétszer betaláltak. A következő ellenfelük az Alekszandr Ovecskin fémjelezte Washington Capitalst búcsúztató Boston Bruins lesz.

A Florida – amely 1996-os döntős éve óta nem tudott playoff-párharcot nyerni – a 20 éves Spencer Knightban bízott, a fiatal kapus az előző összecsapáson már bizonyított, hogy képes győzelemre vezetni csapatát a címvédő ellen. Most viszont a társak még gólt sem tudtak ütni Andrej Vaszilevszkijnek, aki 29 védéssel járult hozzá a 4–0-s diadalhoz. A rájátszásra visszatérő Nyikita Kucserov 11 ponttal (3 gól, 8 gólpassz) zárta a sorozatot. A Tampára a következő körben a Carolina Hurricanes vagy a Nashville Predators vár.

A győzelmi kényszerben pályára lépő Minnesota két harmadig 0–0-ra állt az esélyesebbnek tartott Vegasszal szemben, majd a záró játékrészben háromszor is betalált. Cam Talbot 23 lövést védett, és akár csak az első találkozón, megint kapott gól nélkül teljesített. A továbbjutásról döntő hetedik felvonás magyar idő szerint szombat hajnalban lesz Las Vegasban, a győztes a Colorado Avalanche-csel mérkőzhet.

NHL, CSOPORT-ELŐDÖNTŐ, 6. MÉRKŐZÉS
KELETI-CSOPORT

New York Islanders–Pittsburgh Penguins 5–3
A párharcot 4–2-es összesítéssel az Islanders nyerte.

KÖZÉP-CSOPORT
Tampa Bay Lightning-Florida Panthers 4–0
A párharcot 4–2-es összesítéssel a Tampa nyerte.

NYUGATI-CSOPORT
Minnesota Wild-Vegas Golden Knights 3–0
A párharc állása: 3–3.

A párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik