NHL: tíz év után újra kanadai csapat a döntőben

Vágólapra másolva!
2021.06.25. 06:29
null
Artturi Lehkonen gólja eldöntötte a párharcot (Fotó: Getty Images)
A Montreal Canadiens hosszabbítás után 3–2-re legyőzte a Vegas Golden Knightsot az NHL elődöntőjének hatodik mérkőzésén, ezzel 4–2-re megnyerte a párharcot. A Canadiens az első kanadai csapat a Stanley-kupa döntőjében a Vancouver 2011-es, Boston ellen elbukott fináléja óta. A Montreal legutóbb 1993-ban szerepelt a döntőben, akkor, legutóbbi kanadai klubként meg is nyerte a bajnokságot.

A Montreal az első negyedben Shea Weber révén szerzett vezetést, Reilly Smith azonban 48 másodpercen belül egyenlített. A második húsz percben Cole Caufield – aki Weberhez hasonlóan első rájátszásbeli gólját szerezte az idén – juttatta előnyhöz a hazai csapatot, a Vegas aztán Alec Martinez találatával a harmadik harmad második percében ismét egyenlített.

Hosszabbítás döntött arról, hogy folytatódik-e a párharc: Artturi Lehkonen a túlóra 99. másodpercében megszerezte a Canadiensnek a győzelmet, így nem tér vissza a Montreal Las Vegasba, hanem a Tampa Bay Lightning–New York Islanders párharc hetedik mérkőzésének nyertesével játssza a finálét.

NHL
STANLEY-KUPA RÁJÁTSZÁS
ELŐDÖNTŐ, 6. MÉRKŐZÉS

Montreal Canadiens–Vegas Golden Knights 3–2 – hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc végeredménye: 4–2 a Montreal javára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik