NHL: szétlövésben nyert a Pittsburgh Penguins

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.01.18. 08:50
null
Colton Sceviour melegítése (Fotó: Getty Images)
A Pittsburgh Penguins szétlövés után 4–3-ra legyőzte vendégét, a Washington Capitalst az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) vasárnapi játéknapján.

 

A szétlövésben négy pár próbálkozott, és egyedül Jake Guentzel volt eredményes, miközben klasszisok sora hibázott mindkét oldalon. Közöttük a vendégeknél Alekszandr Ovecskin, aki góllal és gólpasszal zárta a mérkőzést. Az orosz csatár 707. találatát szerezte a ligában, és ezzel a góllövőlistán már csak eggyel van lemaradva a hetedik helyezett Mike Gartnertől. A Washington két győzelem után első vereségét szenvedte el az idényben, míg a Pittsburgh két vereség után először bizonyult jobbnak ellenfelénél.

Gól nélküli első harmadot követően a Florida Panthers a második játékrész elején kétgólos előnyre tett szert, de a Chicago Blackhawks a 43. percre ledolgozta hátrányát. A hazaiak azonnal ritmust váltottak, és a 46. percre visszaállították a kétgólos különbséget, majd a hajrában emberelőnyös találattal bebiztosították sikerüket. A Florida ezzel a győzelemmel mutatkozott be az idényben, viszont a Chicago Blackhawks már a harmadik mérkőzését tudta le, és továbbra sem szerzett pontot.

A Panthersben Keith Yandle egymást követő 867. mérkőzésén lépett jégre a ligában – amelyen századik gólját szerezte meg –, ez a védőket és az aktív játékosokat tekintve a leghosszabb sorozat. A 34 éves játékos 2009. március 22. óta nem hagyott ki összecsapást.

NHL, ALAPSZAKASZ

Pittsburgh Penguins–Washington Capitals 4–3 – szétlövés után
Florida Panthers–Chicago Blackhawks 5–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik