NHL: sorozatban nyolc vereség után tudott nyerni a Blackhawks

Vágólapra másolva!
2022.12.04. 07:53
null
Jack Trouba (középen, kékben) felökleli Andreas Athanasiout (Fotó: Getty Images)
Megtörte nyeretlenségi sorozatát az észak-amerikai profi jégkorongligában a Chicago Blackhawks, a Nyugati főcsoport 15. helyén álló együttes 5–2-re legyőzte a New York Rangerst magyar idő szerint vasárnap hajnalban.

Verekedéssel és rengeteg büntetéssel tarkított mérkőzésen vetett véget rossz sorozatának a Chicago Blackhawks. A Nyugati főcsoport tabellájának utolsó előtti helyén álló együttes viszonylag könnyedén, 5–2-re legyőzte a New York Rangerst a Madison Square Gardenben. A New York-iak a második harmad végén tudtak először kapuba találni.

Jacob Trouba igazán „elemében” volt a találkozón, ám a hazaiak játékosa nem kiváló védőmunkájával, hanem túlzott harciasságával hívta fel magára a figyelmet. Az amerikai hátvéd a második játékrész elején Jujhar Khairával verekedett, később pedig Andreas Athanasiounak osztott ki egy hatalmas bodychecket, aminek következtében ismét nem a pakkon volt a fókusz a jégen.

A játéknap – magyar idő szerint – egyetlen szombat esti meccsén a Minnesota Wild – igaz, csak szétlövéssel – érvényesíteni tudta a papírformát az Anaheim Ducks ellen.

Vasárnap hajnalban nyerni tudott a nyugati tabellát vezető Vegas Golden Knights, valamint a Keleti főcsoport éllovasa, a New Jersey Devils is.

A Tampa Bay Lightning 4–3-ra legyűrte hosszabbításban a tabellán nála két hellyel előrébb tartózkodó Toronto Maple Leafset a játéknap rangadóján.

NHL
ALAPSZAKASZ

Minnesota Wild–Anaheim Ducks 5–4 – szétlövéssel
Boston Bruins–Colorado Avalanche 5–1
Detroit Red Wings–Vegas Golden Knights 1–4
Edmonton Oilers–Montreal Canadiens 5–3
Ottawa Senators–San Jose Sharks 5–2
Philadelphia Flyers–New Jersey Devils 2–3
Pittsburgh Penguins–St. Louis Blues 6–2
Tampa Bay Lightning–Toronto Maple Leafs 4–3 – hosszabbítás után
New York Rangers–Chicago Blackhawks 2–5
Calgary Flames–Washington Capitals 5–2
Seattle Kraken–Florida Panthers 1–5
Vancuver Canucks–Arizona Coyotes 3–2 – hosszabbítás után
Los Angeles Kings–Carolina Hurricanes 2–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik