NHL: sorozatban 18. meccsét is elvesztette a Sabres, beállította a ligacsúcsot

Vágólapra másolva!
2021.03.30. 09:31
null
Már a Sabres játékosai sem feltétlenül bírják elviselni hosszú sorozatukat (Fotó: Getty Images)
Sorozatban a 18. vereségét szenvedte el a Buffalo Sabres az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL), s ezzel beállította a Pittsburgh Penguins vonatkozó ligarekordját. A csapat a legutóbbi játéknapon hosszabbítás után maradt alul 4–3-ra a vendég Philadelphia Flyersszel szemben, de úgy, hogy két harmad után 3–0-ra vezetett, s a Flyers csak másfél perccel a vége előtt egyenlített – közölte az MTI.

A legrosszabb formában lévő együttes hétfőn úgy kapott ki hosszabbításban 4–3-ra a vendég Philadelphia Flyerstől, hogy a második harmad után még 3–0-ra vezetett. A Philadelphia másfél perccel a vége előtt egyenlített, amikor már kockáztatva lehozta a kapusát. A ráadásban Ivan Provorov ütötte a győztes gólt, 42 másodperc elteltével. A két csapat szerdán újra megmérkőzik egymással.

A negatív rekordot eddig egyedül a Pittsburgh Penguins tartotta 2004 óta. A Buffalo a mostani rossz sorozata során három pontot gyűjtött.

A Toronto Maple Leafs szintén hosszabbításban maradt alul hazai pályán, méghozzá az Edmonton Oilersszel szemben. Mindkét csapat ásza hozta a formáját, ugyanis a pontlistát vezető Connor McDavid a győztes gól előkészítésében jeleskedett, míg a góllövőlistát vezető Auston Matthews 23. találatát ütötte.

A Colorado Avalanche immár sorozatban 11. mérkőzésén szerzett pontot, a denveriek ezúttal az Anaheim Ducksot múlták felül 5–2-re. A találkozón három gólpasszal Cale Makar volt a mezőny legjobbja, míg Mikko Rantanen már huszadszor bizonyult eredményesnek.

A játéknap legizgalmasabb összecsapását a San Jose Sharks és a Minnesota Wild vívta, a 3–3-as döntetlen után a szétlövés nyolcadik párja döntött végül előbbi gárda javára, amikor Erik Karlsson talált a kapuba.

NHL, ALAPSZAKASZ
Buffalo Sabres–Philadelphia Flyers 3–4 – hosszabbítás után
Pittsburgh Penguins–New York Islanders 2–1
Toronto Maple Leafs–Edmonton Oilers 2–3 – h. u.
Colorado Avalanche–Anaheim Ducks 5–2
Calgary Flames–Winnipeg Jets 1–5
Vegas Golden Knights–Los Angeles Kings 4–1
San Jose Sharks–Minnesota Wild 4–3 – szétlövéssel
(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik