NHL: söprés a vége keleten, a Boston megy a Stanley-kupáért

Vágólapra másolva!
2019.05.17. 06:58
null
A bostoniak a keleti bajnoknak járó Prince of Wales Trophyval (Fotó: nhl.com)
A Boston Bruins magyar idő szerint péntek hajnalban 4–0-ra győzött a Carolina Hurricanes vendégeként az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) keleti főcsoportdöntőjének negyedik mérkőzésén, a söpréssel megnyerte a párharcot, és készülhet a Stanley-kupáért vívandó nagydöntőre.

 

A gól nélküli első harmad után a második játékrész ötödik percében David Pastrnak szerzett vezetés emberelőnyből, majd a hajrában Patrice Bergeron is gólra váltott egy emberfórt.

A harmadik periódus derekán ők ketten hozták össze a harmadik találatot – egy eladott korongból Pastrnak volt a felszolgáló, Bergeron a végrehajtó –, majd 2:17-tel a vége előtt Brad Marchand üres kapus góllal tette tökéletesen biztossá, hogy a Bruins sorozatban a hetedik meccsét is megnyeri.

Tuukka Rask 24 védéssel tartotta tisztán a kapuját, az erre a párharcra kissé erejét vesztő Hurricanes kapusa, Curtis McElhinney 19 lövést hárított.

A bostoniak az utóbbi kilenc szezonban háromszor (2011, 2013, 2019), összességében hússzor jutottak be a nagydöntőbe.

A Nyugati főcsoportban még messze a döntő vége, három csata után a San Jose Sharks 2–1-re vezet a St. Louis Blues ellen.

NHL-RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
Carolina Hurricanes–Boston Bruins 0–4
(0–0, 0–2, 0–2)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye:
4–0 a Boston javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik