NHL: simán megverte a Predatorst a bajnoki címvédő

Vágólapra másolva!
2021.02.02. 10:00
A címvédő Tampa Bay Lightning magabiztosan legyőzte a vendég Nashville Predatorst az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) hétfői játéknapján – számolta be róla az MTI.

A Tampában Yanni Gourde két gólt szerzett, míg Steven Stamkos egy góllal és egy gólpasszal járult hozzá a sikerhez. Utóbbi ráadásul klubrekordot is felállított azzal, hogy karrierje 301. pontját könyvelhette el emberelőnyben, megelőzve ezzel a klub örökrangsorának élén Martin St. Louist. A floridai együttes az új szezonban ezzel négy mérkőzés után továbbra is százszázalékos hazai pályán.

A Boston Bruins a legutóbbi hat mérkőzéséből az ötödiket nyerte meg, ezúttal a Washington Capitals otthonában diadalmaskodott. A vendégeknél az idényben először volt eredményes – mindjárt kétszer is – David Pastrnak, a fővárosiaknál pedig a korábbi legendás bostoni játékos, az NHL korelnöke, a 43 éves szlovák Zdeno Chara is betalált.

A játéknap kanadai rangadóján a Montreal Canadiens simán, 6–2-re megverte a Vancouver Canucksot, lezárva ezzel riválisa négymérkőzéses győzelmi sorozatát. A Canadiensben Corey Perry megszerezte pályafutása 800. pontját az NHL-ben.

NHL, ALAPSZAKASZ
Tampa Bay Lightning–Nashville Predators 5–2
Washington Capitals–Boston Bruins 3–5
Winnipeg Jets–Calgary Flames 3–4 – szétlövéssel
New York Rangers–Pittsburgh Penguins 3–1
Montreal Canadiens–Vancouver Canucks 6–2
(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik