NHL: Ovecskinék nem bírtak a címvédővel, őrült meccset nyert a Penguins

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.25. 07:26
null
Hiába Alekszandr Ovecskin karrierjének 811. gólja, a Capitals kikapott a címvédő Colorado otthonában (Fotó: Getty Images)
Ugyan Alekszandr Ovecskin már a 811. gólját szerezte, ez csak a szépítésre volt elegendő a Washington Capitalsnak, amely idegenben 3–2-es vereséget szenvedett a címvédő Colorado Avalanche-től az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerinti szerdai játéknapján. A Keleti főcsoportot vezető Boston Bruins a Montreal Canadiens vendégeként elért 4–2-es sikerével zsinórban hatodik győzelmét aratta, s legutóbbi 11 mérkőzéséből tizet megnyert. A Winnipeg Jets nem tudta kihasználni a Dallas Stars keddi vereségét, s mivel 2–1-re kikapott a Nashville Predators otthonában, továbbra is második helyen áll a Nyugati konferenciában. Őrült, fordulatos mérkőzést hozott a Pittsburgh Penguins és a Florida Panthers összecsapása, hiszen a házigazda Pingvinek az első harmadban kétgólos hátrányból fordítottak, a vendégek pedig kétszer is visszavették az előnyt, mégis nekik kellett hosszabbításra menteni a találkozót, de a ráadásban Kris Letang második góljával (volt még két gólpassza is) a Pittsburgh örülhetett a 7–6-os győzelemnek.

Érdekesség, hogy a Capitals legyőzésével a Colorado Avalanche főedzője, Jared Bednar lett a klub történetének legsikeresebb edzője, hiszen a mostani volt a 266. győzelme a csapattal.





NHL
ALAPSZAKASZ

Detroit Red Wings–San Jose Sharks 3–2 – hosszabbítás után
Montreal Canadiens–Boston Bruins 2–4
Philadelphia Flyers–Los Angeles Kings 3–4 – hosszabbítás után
Pittsburgh Penguins–Florida Panthers 7–6 – hosszabbítás után
Tampa Bay Lightning–Minnesota Wild 4–2
New Jersey Devils–Vegas Golden Knights 3–2 – hosszabbítás után
Nashville Predators–Winnipeg Jets 2–1
St. Louis Blues–Buffalo Sabres 3–5
Arizona Coyotes–Anaheim Ducks 2–5
Colorado Avalanche–Washington Capitals 3–2
Vancouver Canucks–Chicago Blackhawks 5–2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik