NHL: Ovecskin már ötödik a góllövők örökrangsorában

Vágólapra másolva!
2021.10.14. 09:31
null
Ovecskin (jobbra) a harmadik harmadban kétszer is betalált (Fotó: Getty Images)
A Washington Capitals 5–1-re legyőzte a vendég New York Rangerst az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) 2021–2022-es idényének második játéknapján, magyar idő szerint csütörtök hajnalban – jelentette az MTI.

A fővárosiak orosz sztárja, Alekszandr Ovecskin két góllal – egy emberelőnyössel és egy emberhátrányossal –, valamint két gólpasszal járult hozzá a sikerhez. A 36 éves veterán klasszis ezzel vezeti a liga pontlistáját is.

A szezont az orosz 730 találattal kezdte, így most 732-nél tart, amivel feljött az örökrangsor ötödik helyére, megelőzve Marcel Dionne-t (731). Így már csak Brett Hull (741), Jaromír Jágr (766), Gordie Howe (801) és Wayne Gretzky (894) áll előtte.

Az Edmonton Oilers hazai pályán szétlövés után tudta legyőzni a Vancouver Canucksot, a találkozón a házigazda az első két harmadban ütött egy-egy góllal sokáig biztosan vezetett, ám hét és fél perccel a vége előtt a Canucks megtörte a jeget és bevette Mike Smith kapuját, majd az 58. percben egyenlített. A ráadásban nem esett gól, így a szétlövés döntött, melyben a győztes találatot Kyle Turris érte el.

NHL
ALAPSZAKASZ, 2. JÁTÉKNAP

Toronto Maple Leafs–Montreal Canadiens 2–1
Washington Capitals–New York Rangers 5–1
Anaheim Ducks–Winnipeg Jets 4–1
Colorado Avalanche–Chicago Blackhawks 4–2
Edmonton Oilers–Vancouver Canucks 3–2 – szétlövés után

(MTI)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik