NHL: Ovecskin harmadikként elérte a 800 gólos határt

Vágólapra másolva!
2022.12.14. 11:08
null
Ovecskin (jobbra) harmadik NHL-játékosként elérte a 800 gólos határt (Fotó: Getty Images)
A Washington Capitals rutinos kiválósága, Alekszandr Ovecskin harmadik NHL-játékosként elérte a 800 gólt az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerinti szerdai játéknapján – a washingtoniak a Chicago Blackhawks otthonában nyertek. Az Anaheim Ducks ellen folytatta jó sorozatát a Toronto Maple Leafs, ahogyan a sorozatos vereségei után egyre inkább formába lendül a Colorado Avalanche, amely ezúttal a Phildalephia Flyerst múlta felül. Szétlövés döntött a Boston Bruins és a New York Islanders összecsapásán.

 

Az orosz játékos a Chicago Blackhawks otthonában 7–3-ra megnyert összecsapáson triplázott, a liga történetének harmadik hokisaként elérve ezzel a 800-as álomhatárt. A 37 esztendős Ovecskin – aki utóbbi négy meccsén hétszer volt eredményes – már csak egy találatra van az örökranglista második helyén álló Gordie Howe-tól. A rangsort Wayne Gretzky vezeti 894-gyel.

A Toronto Maple Leafs 7–0-ra ütötte ki a vendég Anaheim Ducksot, Mitchell Marner, a juharlevelesek játékosa a klubcsúcsot tovább javítva sorozatban a 23. mérkőzésén szerzett pontot. Az aktív hokisok közül csak Patrick Kane (26, 2015/16) és Sidney Crosby (25, 2010/11) büszkélkedhet ennél hosszabb szériával.

A Maple Leafs egymást követő 15. találkozóján szerzett pontot (12 győzelem és 3 hosszabbításos vereség), így már csak egyetlen találkozóra van attól, hogy beállítsa 2003. november 22. és december 26. között elért klubcsúcsát.

A Nashville Predators otthonában győztes Edmonton Oilersben két korábbi MVP (legértékesebb játékos) brillírozott: Leon Draisaitl öt (2+3), Connor McDavid pedig négy ponttal (1+3) zárt, közös karrierjük során ez volt a tizedik alkalom, hogy mindketten legalább négy pontot jegyeztek. Az NHL történetében korábban öt ilyen duó volt, amely ezt legalább tíz alkalommal megtette.

A címvédő Colorado Avalanche azt követően, hogy négy meccset veszített egymás után, most sorozatban a második sikerét aratta, ezúttal a Philadelphia Flyerst győzte le a Ball Arénában, ahol Artturi Lehkonen egy emberhátrányos góllal és egy gólpasszal vette ki a részét a 3–2-es sikerből.

NHL
ALAPSZAKASZ

Toronto Maple Leafs–Anaheim Ducks 7–0
Florida Panthers–Columbus Blue Jackets 4–0
New Jersey Devils–Dallas Stars 1–4
Buffalo Sabres–Los Angeles Kings 6–0
Boston Bruins–New York Islanders 4–3 – szétlövéssel
Tampa Bay Lightning–Seattle Kraken 6–2
Detroit Red Wings–Carolina Hurricanes 0–1
Nashville Predators–Edmonton Oilers 3–6
Winnipeg Jets–Vegas Golden Knights 5–6
Colorado Avalanche–Philadelphia Flyers 3–2
Chicago Blackhawks–Washington Capitals 3–7
San Jose Sharks–Arizona Coyotes 3–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik