NHL: Ovecskin beütötte 763. gólját, közel az előzés

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.03.04. 09:55
null
Alekszandr Ovecskin így ünnepelte a Carolinának ütött gólját (Fotó: Getty Images)
A Washington Capitals orosz klasszisa, Alekszandr Ovecskin megszerezte 763. gólját az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) a Carolina Hurricanes ellen hazai jégen megnyert csütörtöki mérkőzésen, így már csak három találatra van az örökrangsorban harmadik Jaromír Jágrtól – tudósít a Magyar Távirati Iroda.

 

Az emberelőnyös szituációban eredményes csapatkapitányon kívül Vítek Vanecek volt a találkozó hőse, ugyanis mind a 36 lövést hárította a Keleti főcsoportban éllovas rivális ellen. A játéknap másik hibátlan kapusteljesítményét Szergej Bobrovszkij nyújtotta, de a Florida Panthers orosz kapusának csak 18 védésre volt szüksége ehhez az Ottawa Senatorsszal szemben.

Csütörtökön kikapott a címvédő Tampa Bay Lightning és a ligaelső Colorado Avalanche is. Előbbit öt győzelmet követően a Pittsburgh Penguins verte meg 5–1-re úgy, hogy a vendégek orosz sztárja, Jevgenyij Malkin egy góllal és két gólpasszal fejezte be az összecsapást. A denveri gárda viszont nagy meglepetésre az egész ligában sereghajtó Arizona Coyotes otthonában maradt alul 2–1-re.

Ugyancsak váratlan eredmény, hogy a Calgary Flamesnek megszakadt 11 mérkőzésen át tartó győzelmi sorozata hazai pályán, miután hosszabbításban 5–4-re kikapott a Montreal Canadienstől.

NHL, ALAPSZAKASZ
Florida Panthers–
Ottawa Senators 3–0
Philadelphia Flyers–Minnesota Wild 4–5
Tampa Bay Lightning–Pittsburgh Penguins 1–5
Washington Capitals–Carolina Hurricanes 4–0
New York Islanders–Vancouver Canucks 3–4
Chicago Blackhawks–Edmonton Oilers 4–3 – hosszabbítás után
Las Vegas Golden Knights–Boston Bruins 2–5
Arizona Coyotes–Colorado Avalanche 2–1
Calgary Flames–Montreal Canadiens 4–5 – hosszabbítás után

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik