NHL: Ovecskin beérte Jágrt, már 766 gólnál jár

Vágólapra másolva!
2022.03.09. 08:09
null
Ovecskin beérte Jágrt, már 766 gólnál jár (Fotó: Getty Images)
Alekszandr Ovecskin beérte az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) góllövőlistájának harmadik helyén Jaromír Jágrt, miután a Washington Capitals orosz csatára kétszer is eredményes volt a Calgary Flames otthonában lejátszott, 5–4-es Capitals-győzelmet hozó mérkőzésen – írja az MTI.


Ovecskin így már 766 gólnál jár, és csak Wayne Gretzky (894), valamint Gordie Howe (801) van előtte. A 36 éves Stanley-kupa-győztes, világbajnok sztár 36 találatot szerzett eddig az idényben.

Még nála is jobban termel a torontói Auston Matthews, aki mesterhármast ütött az újonc Seattle Kraken elleni meccsen (6–4-es diadal). Az amerikai csatár 43 góllal vezeti a listát.

A háromszoros bajnok Patrick Kane egyéni csúcsot jelentő hat pontot (1 gól, 5 gólpassz) gyűjtött, amikor csapata, a Chicago Blackhawks 8–3-ra megverte az Anaheim Ducksot. A hazaiak már az első harmadban ötször beköszöntek az All Star-kapus John Gibsonnak, akit ezt követően lecseréltek.

Az Arizona Coyotes úgy nyert 9–2-re Detroitban, hogy Nick Schmaltz 2 gólt ütött és adott 2 gólpasszt. A vendégek a szezonban először győztek sorozatban háromszor. Schmaltz az elmúlt két összecsapáson 11 pontot (4 gól, 7 assziszt) termelt.

A címvédő Tampa Bay Lightning 7–4-re alulmaradt a Winnipeg Jets vendégeként, míg a listavezető Colorado Avalanche kikapott New Jerseyben.

NHL
ALAPSZAKASZ

Calgary Flames–Washington Capitals 4–5
Winnipeg Jets–Tampa Bay Lightning 7–4
New Jersey Devils–Colorado Avalanche 5–3
Philadelphia Flyers–Vegas Golden Knights 2–1
Pittsburgh Penguins–Florida Panthers 3–4
Detroit Red Wings–Arizona Coyotes 2–9
Toronto Maple Leafs–Seattle Kraken 6–4
Minnesota Wild–New York Rangers 5-2
Nashville Predators–Dallas Stars 2–1
St. Louis Blues–Ottawa Senators 1–4
Chicago Blackhawks–Anaheim Ducks 8–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik