NHL: öt gólt kapott otthon a címvédő Tampa Bay Lightning

MTI, N. T.MTI, N. T.
Vágólapra másolva!
2021.04.18. 09:04
null
Patrick Marleau 1767. NHL-mérkőzését játszotta (Fotó: Getty Images)
A címvédő Tampa Bay Lightning 5–3-ra kikapott a vendég Florida Pantherstől az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) szombati játéknapján.

A St. Louis hiába szerzett kétgólos vezetést, az Arizona 3–2-re fordított, és megszakította ötmeccses nyeretlenségi sorozatát.

A San Jose Sharks 5–2-re kikapott ugyan a Minnesota Wild otthonában, a vendégcsapatban Patrick Marleau mégis nagy ünneplést kapott, még a hazai játékosoktól és nézőktől is. A 41 éves csatár 1767. NHL-mérkőzését játszotta, és ezzel beérte a ligarekordot tartó legendát, Gordie Howe-t.

Drake Batherson három ponttal – két gól és egy gólpassz –, Matt Murray hibátlan mutatóval, 23 védéssel vette ki a részét az Ottawa 4–0-s sikeréből a Montreal ellen. Murray karrierje 12. shutoutját érte el, másfél év után maradt érintetlen a kapuja. A Senatorsnak a szezonban ez volt az első olyan meccse, amelyen nem kapott gólt.

Pavel Buchnevich mesterhármassal ünnepelte 26. születésnapját, hathatós segítségével pedig a New York Rangers 6–3-ra legyőzte a New Jersey Devilst. Buchnevich a Rangers történetének első szülinaposa, aki az ünnepét három góllal tette még emlékezetesebbé, a liga történetében viszont a 14., idén áprilisban – a 28 éves Viktor Arvidsson (Nashville Predators) után – már a második.

Alekszandr Ovecskin csapatkapitányhoz méltón vezette győzelemre a Washingtont. Az orosz csatár két góllal és egy gólpasszal járult hozzá a Philadelphia otthonában aratott 6–3-as sikerhez. A Capitals sorozatban ötödször múlta felül a Flyerst.

A Pittsburgh 3–2-re legyőzte a Buffalót, így a Sabres már biztosan nem lehet ott a rájátszásban, ahol legutóbb a 2010–2011-es idényben szerepelt.

A finn Juuse Saros hiába védett 45 alkalommal, csapata, a Nashville Predators 3–1-re kikapott a Carolina Hurricanestől.

Mike Smith a szezonban harmadszor, karrierje során 42. alkalommal zárt hibátlanul, az Edmonton kapusa 26 védéssel járult hozzá a Winnipeg Jets otthonában aratott 3–0-s győzelemhez.

A Chicagóban Malcolm Subban zárt shutouttal, ő 29 lövést hárított, miközben társai négyszer beköszöntek a házigazda Detroitnak. A Blackhawks nyolcadszor mérkőzött meg a szezonban a Red Wingsszel, és hatodszor győzte le.

NHL, ALAPSZAKASZ
Tampa Bay Lightning–Florida Panthers 3–5
New York Rangers–New Jersey Devils 6–3
Philadelphia Flyers–Washington Capitals 3–6
Buffalo Sabres–Pittsburgh Penguins 2–3
Montreal Canadiens–Ottawa Senators 0–4
Arizona Coyotes–St. Louis Blues 3–2
Carolina Hurricanes–Nashville Predators 3–1
Detroit Red Wings–Chicago Blackhawks 0–4
Winnipeg Jets–Edmonton Oilers 0–3
Dallas Stars–Columbus Blue Jackets 5–1
Minnesota Wild–San Jose Sharks 5–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik