NHL: olyan későn ütött győztes gólt az Oilers, mint még soha

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.01.25. 09:05
null
Leon Draisaitl, a legutóbbi idény legjobbja ismét kulcsember volt (Fotó: Getty Images)
Leon Draisaitl hét tizedmásodperccel a végső dudaszó előtt eső góljával győzött 4–3-ra az Edmonton Oilers a Winnipeg Jets otthonában az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) vasárnapi játéknapján.

 

A befejező bő hat percnek 2–1-es edmontoni vezetéssel futottak neki a csapatok, két góllal fordított a Winnipeg, majd kettőt ütve nyert az Oilers. Leon Draisaitl említett gólja klubtörténelmi: az edmontoniak korábban sohasem nyertek ilyen kései góllal mérkőzést a rendes játékidőben.

LEON DRAISAITL GÓLJA


A szezont legkésőbb elkezdő Dallas Stars a második mérkőzését is megnyerte. A korábban koronavírus-fertőzöttek által hátráltatott texasi gárda a vasárnapi játéknapon a Nashville-nél bizonyult jobbnak. A Dallas a négy emberelőnyös helyzetéből hármat gólra váltott, ezzel beállította az NHL-rekordot, mivel az első két mérkőzésén összesen nyolc találatig jutott fórban. Ezt a csúcsot a Pittsburgh Penguins az 1995–96-os, a Detroit Red Wings pedig az 1942–43-as idényben érte el.

A Buffalo Sabres Linus Ullmark kapus 31 védésének is köszönhetően győzte le szétlövésben a házigazda Washingtont, az idényt négy vereséggel kezdő Chicago Blackhawks pedig egymás után másodszor verte a Detroitot.

A Pittsburgh Penguins 3–2-re győzött a vendég New York Rangers ellen, Jake Guentzel pedig NHL-es pályafutása 100. gólját szerezte meg a meccsen.

A Los Angeles Kings a St. Louis Blues vendégeként diadalmaskodott 6–3-ra, a sikerhez Anze Kopitar egy góllal és két gólpasszal, a kapus Jonathan Quick pedig 28 védéssel járult hozzá.

Az Arizona Coyotes és a Vegas Golden Knights történelmi mérkőzését utóbbi együttes nyerte 1–0-ra. A koronavírus-járvány következtében átalakított menetrend miatt az Arizona és a Vegas lett az NHL történetének első két olyan csapata, amely az alapszakaszban sorozatban négy egymás elleni összecsapást játszott – teszi hozzá az MTI.

NHL, ALAPSZAKASZ
Dallas Stars–Nashville Predators 3–2
Winnipeg Jets–Edmonton Oilers 3–4
St. Louis Blues–Los Angeles Kings 3–6
Minnesota Wild–San Jose Sharks 3–5
New Jersey Devils–New York Islanders 2–0
Pittsburgh Penguins–New York Rangers 3–2
Anaheim Ducks–Colorado Avalanche 3–1
Washington Capitals–Buffalo Sabres 3–4 – szétlövéssel
Calgary Flames–Toronto Maple Leafs 2–3
Arizona Coyotes–Vegas Golden Knights 0–1
Chicago Blackhawks–Detroit Red Wings 6–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik