NHL: nyolc gólt ütött a Tampa, rangadót nyert a Canucks

Vágólapra másolva!
2013.02.02. 07:11
null
Nik Antropov (középen) nem bírt a Tampa létszámbeli fölényével (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi, kizárólag hazai győzelmet hozó játéknapján a Tampa Bay igazi gólfesztivált rendezett a Winnipeg ellen – a Lightning 8–3-ra nyert és vezeti a Keleti főcsoportot. A Philadelphia ellen szerezte meg szezonbeli második győzelmét a Washington, míg a Vancouver szétlövéssel verte meg a Chicagót a nyugati rangadón.

 

A Tampa Bay Lightning gólgazdag, tizenegy gólos mérkőzéssel készült fel a New York Rangers elleni rangadóra. Az NHL legjobban támadó csapata esélyt sem hagyott a Winnipegnek, és a mérkőzésen fantasztikusan játszó – az újoncok ponttáblázatát vezető – Cory Conacher két góljával és egy asszisztjával nyolc gólig jutott a Lightning, amely így továbbra is vezeti a Keleti főcsoportot.

Mindössze egy gólig jutott a Carolina az Ottawa elleni hazai mérkőzésén, azonban Eric Staal első harmad végén szerzett okos gólja elég is volt a Hurricanes sikeréhez, viszont így is mindössze három győzelemnél tart a 2005-ös Stanley-kupa-győztes.

Újabb hosszabbításos vereségen van túl a Chicago, amely ezúttal a Vancouver elleni szétlövésen nem találta az idény eleji formáját. A csapat így is maradt a Nyugati főcsoport második helyén, azonban a Vancouver ezzel a győzelemmel elkezdte befogni a Blackhawkst.

A Washington Capitals most nem szórakozta el az utolsó harmados vezetését és a szoros 3–2-es Philadelphia elleni győzelmével elmozdult a főcsoport utolsó helyről.

A legutóbbi játéknapon egyetlen csapat sem tudott idegenben nyerni, a Detroit nyolcgólos mérkőzésen verte a St. Louist, az Anaheim a Minnesotát verte két góllal, a Dallas pedig hosszabbításban győzte le a Phoenixet.

NHL
ALAPSZAKASZ, 14. JÁTÉKNAP
Carolina Hurricanes–Ottawa Senators 1–0
Washington Capitals–Philadelphia Flyers 32
Detroit Red WingsSt. Louis Blues 5–3
Tampa Bay Lightning–Winnipeg Jets 8–3
Dallas Stars–Phoenix Coyotes 43 – szétlövéssel
Anaheim Ducks–Minnesota Wild 31
Vancouver Canucks–Chicago Blackhawks 2–1 – szétlövéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik