NHL: nem született akciógól a Columbus és a Detroit meccsén

MTI (Közzétette: P. K.)MTI (Közzétette: P. K.)
Vágólapra másolva!
2021.04.28. 09:03
null
A Columbus szétlövésben nyert
Nem született akciógól a Columbus Blue Jackets és a Detroit Red Wings mérkőzésén, amelyet végül szétlövésben a hazaiak nyertek az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának keddi játéknapján.

A Columbus dán csatára, Oliver Björkstrand a rendes játékidő második percében betalált, de a videobírós visszajátszás megtekintése után a játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt. Mivel több találat a hátralévő időben, majd a hosszabbításban sem született, szétlövésre volt szükség. A Detroit részéről senki nem volt eredményes, a hazaiaktól viszont a finn Patrik Laine, valamint Björkstrand igen, így a csoportjában sereghajtó Columbus győzött.

A keddi játéknapon Florida két csapata, a címvédő Tampa Bay Lightning és a Florida Panthers is győzött, ráadásul mindkét együttes 7–4-re nyert és ezzel egyaránt biztosította a helyét a rájátszásban.

A Lightning a Chicago Blackshawksnál vendégeskedett és összességében magabiztosan győzött. Az első harmad után 3–2-re vezetett a vendéggárda, a másodikban pedig ismét három gólt ütött és állva hagyta a házigazdát.

A Tampában Alex Killorn két gólt is szerzett, a meccs elején többször bizonytalankodó Andrej Vasilevszkij pedig 36 védéssel zárt és 29. győzelmét érte el a szezonban, amivel vezeti a kapusok rangsorát.

A Panthers lényegesen nehezebben verte a Nashville Predatorst, utóbbi ugyanis két harmad után még 4–3-ra vezetett. A végig óriási iramban játszó és a meccsen összességében 55 kapura lövést eleresztő floridaiak viszont a záró szakaszban négy gólt ütve diadalmaskodtak.

Jonathan Huberdeau két góllal és három gólpasszal, Alekszandr Barkov pedig két góllal és egy gólpasszal segítette csapatát, a sikerhez viszont arra is szükség volt, hogy a harmadik periódus elején kapust cseréljen az együttes, s amíg Szergej Bobrovszkij 21 lövésből négy gólt kapott, addig a helyén Spencer Knight mind a kilenc kapujára tartó lövést hárította.

NHL
ALAPSZAKASZ

Columbus Blue Jackets–Detroit Red Wings 1–0, szétlövés után
New Jersey Devils–Philadelphia Flyers 6–4
New York Rangers–Buffalo Sabres 3–1
Pittsburgh Penguins–Boston Bruins 1–3
Washington Capitals–New York Islanders 1–0
Chicago Blackhawks–Tampa Bay Lightning 4–7
Nashville Predators–Florida Panthers 4–7
Dallas Stars–Carolina Hurricanes 1–5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik