NHL: négygólos hátrányt ledolgozva nyert a Florida

Vágólapra másolva!
2019.11.13. 07:36
null
A Panthers-játékosok nagyszerű diadalukat ünneplik (Fotó: Florida Panthers Twitter)
A Florida Panthers négygólos hátrányt egyenlített ki, majd fordított meg szétlövésben a Boston Bruins vendégeként az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) keddi játéknapján.

 

A gól nélküli első harmadot követően a második játékrész második felében indult be a Bruins, amely szűk nyolc perc alatt négygólos előnyre tett szert. A vendég Panthers számára azonban még innen is volt visszaút: már a 41. percben megkezdte a felzárkózást, az 59. percben pedig egyenlített. A találkozó a szétlövés negyedik párját követően dőlt el. A Boston sorozatban negyedik vereségét szenvedte el, a Florida története során először nyert négygólos hátrányból.

Az első harmad végére 2–0-ra elhúzó New York Rangers végül a kétgólos Kaapo Kakko második góljával győzte le hosszabbításban a Pittsburgh Penguinst.

Sorozatban aratott hét győzelmet követően – amelyből csak kettő volt rendes játékidős – szenvedett vereséget a St. Louis, amely otthon kapott ki szétlövés után az Arizonától. A Blues azonban így is pontot szerzett, megszakítás nélkül a nyolcadik mérkőzésén.

Az újonc kapus, Adam Werner volt a Winnipeg–Colorado találkozó főszereplője. A vendégek 22 éves svéd cserejátékosa a 31. másodpercben sérülés miatt lépett jégre, és karrierje első NHL-meccsén hibátlan teljesítménnyel zárt. Werner 40 lövést hatástalanított, az Avalanche – amelyben Nathan MacKinnon két góllal és két gólpasszal zárt – 4–0-ra nyert.

Az Anaheim 2–0-ra, majd 3–1-re is vezetett, de a Detroit 37 másodperccel a rendes játékidő vége előtt túlórára mentette a meccset, aztán a 63. perc elején Dennis Cholowski a győztes gólt is megszerezte. A Ducks egymást követő negyedik találkozóján maradt alul.

A Vancouver négymeccses, a Los Angeles Kings három találkozó óta tartó nyeretlenségi szériáját tudta lezárni: a Canucks gólokban gazdag záró játékrészt követően 5–3-ra múlta felül a vendég Nashville-t, a Kings 3–1-re bizonyult jobbnak a Minnesotánál.

A San Joséból hat játékos volt eredményes, a Sharks végül 6–3-ra győzte le a vendég Edmontont, amelyben Leon Draisaitl góllal és gólpasszal zárt, így sorozatban a tizedik mérkőzésén szerzett pontot. A San Jose sorozatban negyedszer nyert, az Oilersszel szemben megszakítás nélkül ötödször.

NHL, ALAPSZAKASZ
Boston Bruins–Florida Panthers 4–5, szétlövés után
Montreal Canadiens–Columbus Blue Jackets 3–2, szétlövés után
New York Rangers–Pittsburgh Penguins 3–2, hosszabbítás után
St. Louis Blues–Arizona Coyotes 2–3, szétlövés után
Winnipeg Jets–Colorado Avalanche 0–4
Anaheim Ducks–Detroit Red Wings 3–4, hosszabbítás után
Vancouver Canucks–Nashville Predators 5–3
Los Angeles Kings–Minnesota Wild 3–1
San Jose Sharks–Edmonton Oilers 6–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik