NHL: négy meccs után ismét nyert az újonc Kraken

Vágólapra másolva!
2021.10.27. 06:59
null
Ötször örülhettek a floridaiak (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) alapszakaszának magyar idő szerint szerda hajnalban lejátszott mérkőzésein négy elvesztett meccs után talált vissza a győzelmi ösvényre az újonc Seattle Kraken, amikor 5–1-re nyert a Montreal Canadiens ellen. Szintén 5–1-re diadalmaskodott a Tampa Bay Lightning a Pittsburgh Penguins ellen – a címvédő első alapjátékidős győzelmével vágott vissza a bajnokság nyitó meccsén elszenvedett vereségért.

A floridai gárda a mostani szezonban először diadalmaskodott a rendes játékidőben, kapusa, Andrej Vasziljevszkij 28 védéssel járult hozzá a sikerhez. A Lightning második és harmadik gólja, Ondrej Palat és Ryan McDonagh találata között mindössze tíz másodperc telt el. A klub történetében ennél csak háromszor esett gyorsabban két gól: 2004-ben a New Jersey Devils, 2014-ben a New York Rangers, 2016-ban pedig a New York Islanders ellen egyformán kilenc másodperc telt el a Tampa két ünneplése között.

Szezonbeli egyetlen sikere mellett már a hatodik vereségét szenvedte el az előző idény nagydöntőse, a Montreal Canadiens, amely ezúttal a liga új csapata, a Seattle Kraken vendégeként kapott ki 5–1-re. A Krakennek ez volt története első hazai sikere.

A Minnesota Wild – egy vereség mellett – az ötödik győzelmét aratta az idényben. A sikeres mérkőzések mindegyikén Cam Talbot védett, így Manny Fernandez után ő a klub történetének második kapusa, aki szezonbeli első öt fellépését követően nyertesen hagyta el a jeget.

NHL
ALAPSZAKASZ

New Jersey Devils–Calgary Flames 3–5
Pittsburgh Penguins–Tampa Bay Lightning 1–5
Colorado Avalanche–Vegas Golden Knights 1–3
Nashville Predators–San Jose Sharks 3–1
Anaheim Ducks–Winnipeg Jets 3–4
Seattle Kraken–Montreal Canadiens 5–1
Vancouver Canucks–Minnesota Wild 2–3

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik