NHL: négy csapat is többgólos hátrányból tudott nyerni

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.10.19. 08:11
null
Tizenkét gólt hozó meccsen győzte le az Ottawa a Bostont (Fotó: Getty Images)
Izgalmas mérkőzéseket hozott az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) szerdai játéknapja, hiszen a New York Devils és a Calgary Flames otthon dolgozta le kétgólos hátrányát az Anaheim Ducks, illetve a Vegas Golden Knights ellen, míg a Philadelphia Flyers a Tampa Bay Lightning vendégeként tudott fordítani. A Los Angeles Kings szoros csatában nyert Nashville-ben, míg az Ottawa Senators 12 gólt hozó meccsen győzte le a Boston Bruinst.

A New York Devils az első harmadban a svéd Jakob Silfverberg két góljával került hátrányba az Anaheim Ducks ellen, de a második és a harmadik játékrészben a hazaiak négyszer is betaláltak, megfordítva és megnyerve ezzel a mérkőzést.

A Boston Bruins bár háromgólos hátrányt dolgozott le, az Ottawa Senators ismét ellépett három találattal és végül 7–5-re nyert hazai jégen.

A 2019–2020-as és a 2020–2021-es évadot megnyerő Tampa Bay Lightning hiába vezetett Steven Stamkos révén két góllal is, a harmadik harmadban fordított és 3–2-re a Philadelphia Flyers nyert.

Hasonló fordítást mutatott be hazai jégen a Calgary Flames is, amely szintén ledolgozta első harmadban összeszedett kétgólos hátrányát és ugyancsak 3–2-re nyert a Vegas Golden Knights ellen, így a Flames tovább őrzi hibátlan mérlegét, míg a Las Vegas-iak elszenvedték első vereségüket az idényben.

A Los Angeles Kings Matt Roy két góljának köszönhetően állt fel hátrányából a Nashville Predators otthonában, de csak hosszabbításra tudta menteni a találkozót, ahol nem született gól, a szétlövést viszont a kaliforniaiak nyerték, megszerezve sorozatban harmadik sikerüket.

 

NHL
ALAPSZAKASZ

Columbus Blue Jackets–Vancouver Canucks 4–3 – hosszabbítás után
New Jersey Devils–Anaheim Ducks 4–2
Ottawa Senators–Boston Bruins 7–5
Tampa Bay Lightning–Philadelphia Flyers 2–3
New York Islanders–San Jose Sharks 5–2
Calgary Flames–Vegas Golden Knights 3–2
Edmonton Oilers–Buffalo Sabres 2–4
Nashville Predators–Los Angeles Kings 3–4 – szétlövés után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik