NHL: nagyot fordítva egyenlített az Islanders, jöhet a 7. meccs

Vágólapra másolva!
2021.06.24. 11:24
null
Brayden Point (fehérben) szerzett vezetést a Tampának (Fotó: Getty Images)
A New York Islanders 0–2-es hátrányból hosszabbítás után 3–2-re legyőzte a címvédő Tampa Bay Lightningot az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) elődöntőjében szerdán, így két nap múlva Tampában dől el, melyik csapat jut a nagydöntőbe – közölte az MTI.

A vendégek a szenzációs formában játszó Brayden Point révén szereztek vezetést, a csatár sorozatban a kilencedik playoff-mérkőzésén volt eredményes. A rekordot tíz összecsapással Reggie Leach (Philadelphia Flyers) tartja 1976-ból. Point a most zajló rájátszásban 14 találatnál jár, legutóbbi 12 meccsén 11 gólt szerzett.

Anthony Cirelli szólóból, köténygóllal növelte a különbséget, ám gyorsan szépített az Islanders Justin Eberle gyönyörű fonákjával. Ezzel megszakadt a New York-iak 116:25 percig tartó gólcsendje. A harmadik harmadban Scott Mayfield éles szögből lőtt a léc alá, így jöhetett a hosszabbítás, amely nem tartott sokáig: a 68. másodpercben Anthony Beauvillier kihasználva egy bődületes védelmi hibát ellopta a korongot a kapu előterében, és a bal felső sarokba bombázott.

Ezzel a négy győzelemig tartó párharc 3–3-ra áll, az utolsó, hetedik összecsapást magyar idő szerint szombat hajnalban rendezik a címvédő Tampa otthonában.

A másik ágon a Montreal Canadiens 3–2-re vezet a Vegas Golden Knights ellen.

NHL,RÁJÁTSZÁS
ELŐDÖNTŐ, 6. MÉRKŐZÉS

New York Islanders–Tampa Bay Lightning 3–2 – hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–3.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik