Claude Julien búcsút kellett intsen a Canadiens kispadjának (Fotó: Getty Images)

 

A patinás klub szerdán jelentette be, hogy a rossz eredmények miatt szerződést bontott a Claude Julien vezetőedzővel, valamint Kirk Muller másodedzővel. Ideiglenesen Dominique Ducharme kapott megbízatást a vezetőedzői posztra, akinek egyik segítője Alex Burrows lesz.

A Montréal jól kezdte a koronavírus-járvány miatt csak január közepén indult szezont, ám a legutóbbi tíz összecsapásából csak négyet tudott megnyerni, sorozatban három vereséggel a kanadai csoportban visszacsúszott a 4. helyre, és legutóbb szétlövésben kikapott a sereghajtó Ottawa Senatorstól.

A 60 éves Julien három szakaszban 201 győzelmet, 175 alapjátékidős és 50 hosszabbításos vereséget, valamint tíz döntetlent ért el a Canadiensszel. A Boston Bruinsszal 2011-ben Stanley Kupát nyert, míg 2009-ben őt választották az év edzőjének.

A 47 éves Ducharme az elmúlt két idényben másodedzőként dolgozott Montréalban, a kanadai junior válogatott szövetségi kapitányaként nyert világbajnoki arany- és ezüstérmet, míg hazája junior ligájában volt bajnok a Halifax Mooseheads együttesével.

A gárda legközelebb magyar idő szerint péntek hajnalban lép pályára a Winnipeg Jets otthonában.