NHL: megtört a húszéves átok, a Capitals kiejtette a címvédőt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.08. 07:20
null
Jevgenyij Kuznyecov a győztes gólját ünnepli (Fotó: nhl.com)
A Washington Capitals hétfő este hosszabbításban 2–1-re győzött a címvédő Pittsburgh Penguins otthonában, ezzel megnyerte a két csapat párharcát az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) Keleti főcsoportjának elődöntőjében, így húsz év után újra konferenciadöntőt játszhat. A Nyugati főcsoportban a Nashville Predators 4–0-ra verte idegenben a Winnipeg Jetset, abban a párharcban hetedik mérkőzés dönt majd.

 

A washingtoni Alex Chiasson gólját a pittsburghi Kris Letang megválaszolta, több gól nem született a keleti rangadó rendes játékidejében. Aztán a hosszabbítás 6. percében jött az előző két meccsen is elemében lévő Jevgenyij Kuznyecov, és Alekszandr Ovecskin kiugratásából eldöntötte a mérkőzést, egyben a párharcot.

KUZNYECOV GYŐZTES GÓLJA



A Washington elveszítette a megelőző hat olyan mérkőzését, amelyen a konferenciadöntőbe jutás volt a tét – ennek a rossz szériának most vége, a Capitals 1998 óta először ott lesz főcsoportja utolsó párharcában. Megtört egy másik átok is: a főváros major ligás (NHL, NBA, NFL, MLB) csapatai sorozatban 71 idényen át nem játszottak konferenciadöntőt…

A Pittsburghnek a legutóbbi két playoffban elszenvedett vereségekért visszavágó Washington a Tampa Bay Lightning legénységével vívja majd a konferenciadöntőt.

A Nashville újabb vereség esetén kiesett volna, ennek megfelelően példás összpontosítással lépett jégre a Winnipeg otthonában, s az egyaránt két gólt szerző Viktor Arvidsson és Filip Forsberg, valamint a csapat védőjátékát 34 védéses shutouttal megtámasztó Pekka Rinne vezérletével simán győzött.

A párharc csütörtökön dől el a Nashville otthonában.

TRÜKKÖS TALÁLAT FORSBERGRŐL



NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐK

KELETI FŐCSOPORT, HATODIK MÉRKŐZÉS
Pittsburgh Penguins–Washington Capitals 1–2
(0–0, 1–1, 0–0, 0–1) – hosszabbítás után
A párharc végeredménye: 4–2 a Washington javára

NYUGATI FŐCSOPORT, HATODIK MÉRKŐZÉS
Winnipeg Jets–Nashville Predators 0–4 (0–1, 0–1, 0–2)
A párharc állása: 3–3

A párharcok az egyik fél negyedik győzelméig tartanak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik