NHL: már kilenc csapat leállt a koronavírus-járvány miatt

Vágólapra másolva!
2021.12.20. 20:08
null
Láncra verve: egyre több NHL-klub tart kényszerszünetet (Fotó: Getty Images)
A Columbus Blue Jackets és a Montreal Canadiens is felfüggesztette tevékenységét a koronavírus-járvány miatt, így karácsonyig már kilenc csapat állt le az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

 

A Colorado Avalanche, a Florida Panthers, a Calgary Flames, a Nashville Predators és a Boston Bruins már korábban kényszerszünetre vonult a fertőzöttek magas száma miatt, vasárnap pedig a Detroit Red Wings és a Toronto Maple Leafs kényszerült ugyanerre a lépésre. Az újabb két együttes leállásával a liga 32 résztvevőjének már több mint negyede szünetelteti a tevékenységét – emelte ki az MTI.

A liga a koronavírus terjedése miatt karácsonyig elhalasztotta a határokon átnyúló mérkőzéséket – azaz amikor amerikai csapat kanadaival találkozik –, így immár 42 meccset maradt vagy marad el. Ez egyre valószínűtlenebbé teszi, hogy az NHL elengedi játékosait a pekingi téli olimpiára, amelyet februárban, Pekingben rendeznek. A ligának és a játékosszövetségnek január 10-éig van lehetősége visszalépni az ötkarikás szerepléstől, amennyiben a pandémia miatt annyi meccset kellene pótolni, hogy az a februári leállás mellett már nem lenne megvalósítható – írta a távirati iroda.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik