NHL: már a legjobb nyolc között a St. Louis, egyenlített a Boston

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2022.05.13. 08:46
null
A Boston Bruins életben tartotta reményeit a Carolina Hurricanes ellen (Fotó: AFP, archív)
A St. Louis Blues 5–2-re legyőzte otthon a Minnesota Wild együttesét, így 4–2-es összesítéssel bejutott az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásának második fordulójába.

 

A Blues már a második harmad végére eldöntötte a mérkőzés érdemi kérdéseit, hiszen 4–0-s előnyre tett szert, amelyre hiába érkezett válasz a Wildtól az utolsó felvonás hetedik percében, bő másfél perccel a vége előtt az üres kapura is betalált a házigazda, amely így 5–1-re nyert. A főcsoport-elődöntőben között a Colorado Avalanche lesz a St. Louis-i együttes ellenfele.

Egyenlített összesítésben a Boston Bruins a Carolina Hurricanes ellen, hiszen 5–2-re megnyerte a két csapat legutóbbi mérkőzését. A gólgyártás a második harmadban kezdődött meg, a bostoniak kétgólos előnyre tettek szert, majd noha szépített a Hurricanes, visszajönni már nem tudott a mérkőzésbe és simán kikapott.

Hosszabbítás után sikerült egyenlítenie a párharc összesítésében a Tampa Bay Lightningnak a Toronto Maple Leafs ellen. A Tampa 1–0-ra, majd 2–1-re is vezetett, de a harmadik harmad előtt már a torontóiaknál volt az előny, 3–2-re vezettek. A rendes játékidő utolsó húsz percében aztán egyenlíteni tudott a házigazda Lightning, amely a hosszabbításban jobbnak bizonyult ellenfelénél, és Brayden Point góljával 4–3-ra nyert.

Nem tudta lezárni a Los Angeles Kings az Edmonton Oilers elleni párharcot, hiszen az Oilers 4–2-re diadalmaskodott a Kings otthonában. A hazaiak a harmadik harmad elejére ledolgozták kétgólos hátrányukat, ám az utolsó bő öt percben a vendégek még kétszer betaláltak, így megnyerték az összecsapást. Az Oilers sikerében nagy szerepet játszott Evander Kane duplája, valamint Connor McDavid két gólpassza és egy találata.

NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-NEGYEDDÖNTŐK, 6. MÉRKŐZÉS
KELETI FŐCSOPORT
Boston Bruins–Carolina Hurricanes 5–2
(0–0, 2–0, 3–2)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–3
Tampa Bay Lightning–Toronto Maple Leafs 4–3 (1–0, 1–3, 1–0, 1–0) – hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–3
NYUGATI FŐCSOPORT
St. Louis Blues–Minnesota Wild 5–1
(1–0, 3–0, 1–1)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–2 a St. Louis Blues javára
Los Angeles Kings–Edmonton Oilers 2–4 (0–1, 1–1, 1–2)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik