NHL: levert és letargikus állapotban van, ezért nem játszik a csapatkapitány

Vágólapra másolva!
2020.12.29. 22:30
null
Jonathan Toews úgy érzi, nem lenne fair, ha jelen állapotában játszana (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Chicago Blackhawks bizonytalan ideig nem számíthat Jonathan Toews csapatkapitányra – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

A 32 éves játékos közleményében azt írta, hogy levert és letargikus állapotban van, ezért nem lenne korrekt önmagával és csapattársaival szemben, ha ilyen körülmények között megpróbálkozna a játékkal. Toews 2006 óta játszik az NHL-ben, egész pályafutását Chicagóban töltötte, 943 mérkőzésen 345 gólt ütött és 470 gólpasszt adott – idézte fel az MTI.

A távirati iroda emlékeztetett, a háromszoros bajnok center mellett a Chicago további két játékosára sem lesz jelen az edzőtáborban, ugyanis Kirby Dachnak a csuklóját, míg Alex Nylandernek a térdét kellett megműteni a múlt héten.

A 24 egyesült államokbeli és hét kanadai klubot összefogó NHL új idénye január 13-án kezdődik, a csapatok az alapszakaszban a korábban megszokott 82 helyett 56 mérkőzést játszanak, de ugyanúgy 16 csapat jut a rájátszásba – írta a Magyar Távirati Iroda.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik