NHL: kikapott a Washington és a Vegas Golden Knights is

MTI/SZ. R.MTI/SZ. R.
Vágólapra másolva!
2022.01.03. 07:27
null
Kapott gól nélkül győzte le a címvédőt a New York Rangers (Fotó: Getty Images)
A New York Rangers házigazdaként 4–0-ra legyőzte a címvédő Tampa Bay Lightningot az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának vasárnapi játéknapján. A keleten első Washington Capitals és a nyugaton éllovas Vegas Golden Knights egyaránt vereséget szenvedett hosszabbításban.

 

A hazaiaknál a svéd Mika Zibanejad háromszor talált a kapuba, és nyolcadik alkalommal ünnepelhetett mesterhármast az NHL-ben. A kapus Igor Sesztyorkin 38 lövést védett, és pályafutása során negyedszer produkált kapott gól nélküli meccset a ligában.

A Pittsburgh Penguins hazai jégen 8–5-re nyert a San Jose Sharks ellen, Evan Rodrigues és Bryan Rust egyaránt mesterhármassal járult hozzá a sikerhez. Csapatuk sorozatban nyolcadik alkalommal győzött.

A keleten első Washington Capitals és a nyugaton éllovas Vegas Golden Knights is kikapott hosszabbításban. Mindkét együttes otthon szenvedett vereséget, előbbi a New Jerseytől, utóbbi a Winnipegtől. A fővárosi gárda a Devils elleni meccs nagy részében hátrányban játszott, a második harmad elejétől a harmadik szakasz nyolcadik percéig két gól volt a lemaradása a vendégekkel szemben, Nic Dowd és Conor Sheary találataival azonban sikerült egyenlítenie és hosszabbításra „mentenie” a találkozót. A ráadásban aztán ismét a New Jersey volt eredményes, Nico Hischier gólja pedig azt jelentette, hogy két ponttal távozott a gárda Washingtonból.

A Las Vegas-i csapatnak szintén hazai pályán kellett egy ponttal beérnie, miután nem bírt a halasztások miatt két hétig „pihenő” Winnipeg Jetscel. A Golden Knights számára bosszantó lehet, hogy remek kezdés után veszített, ugyanis az első harmadot követően 2–0-s előnyben volt, ám a második elején a Jets húsz másodpercen belül kétszer vette be Laurent Brossoit kapuját. A pontszerzéssel mégsem lehet elégedetlen a nevadai csapat, mivel a Jets a harmadik periódus elején is gyorsan duplázott, ami után a Golden Knightsnak nagy hajrára volt szüksége az egyenlítéshez: a hazai szépítés hat és fél perccel a vége előtt jött össze, a hosszabbítást jelentő gól pedig kilenc másodperccel a záródudaszót megelőzően esett. A győztes találatot a Winnipeg „gólzsákja”, a szezonban már 19 találatnál járó Kyle Connor szerezte.

A koronavírus-járvány miatt a Winnipegnél is hosszabb, közel háromhetes szünetre kényszerült Colorado Avalanche szintén győzelemmel tért vissza és ugyancsak kétgólos hátrányból fordított. Ugyanakkor a Jetscel ellentétben egy pontot sem hagyott riválisának. A denveri gárda az Anaheim Ducksot fogadta, amely hiába vezetett már 2–0-ra is, a harmadik harmad elejére elfogyott az előnye, majd a hazaiak az utolsó másfél percben ütött két góllal fordítottak és 4–2-re győztek.

NHL, ALAPSZAKASZ
New York Rangers–Tampa Bay Lightning 4–0
Detroit Red Wings–Boston Bruins 1–5
Pittsburgh Penguins
–San Jose Sharks 8–5
Colorado Avalanche–Anaheim Ducks 4–2
Washington Capitals–New Jersey Devils 3–4 – h. u.
Vegas Golden Knights–Winnipeg Jets 4–5 – h. u.
Chicago Blackhawks–Calgary Flames 1–5

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik