NHL: Jaromír Jágr gratulált az őt lehagyó Alekszandr Ovecskinnek

Vágólapra másolva!
2022.03.17. 16:45
null
Ovecskin – Jágrt lehagyva – már egyedül harmadik az NHL góllövőlistáján (Fotó: Getty Images)
A cseh Jaromír Jágr videoüzenetben gratulált az orosz Alekszandr Ovecskinnek ahhoz, hogy az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) őt megelőzve immár egyedül áll a góllövő-örökrangsor harmadik helyén, ezáltal a Washington Capitals sztárja lett minden idők legeredményesebb európai hokisa.

 

„Alex, a nagy 8-as! Gratulálok, hogy most te lettél az európai játékosok között a legjobb góllövő. De folytasd a góllövést! Folytasd, mert tudod, én még nem vonultam vissza, és ha visszatérek az NHL-be, akkor üldözőbe veszlek!” – mondta viccesen az 50 éves Jaromír Jágr, aki a saját tulajdonában álló Kladnóban változatlanul szerepel.

A 36 éves Alekszandr Ovecskin közép-európai idő szerint szerda hajnalban ütötte be a 767. gólját, ezzel megelőzte Jágrt, aki így a negyedik helyre csúszott vissza.

A cseh klasszis 2008 és 2011 között nem az NHL-ben, hanem az orosz bázisú KHL-ben játszott. Erre utalva Ovecskin elmondta, szerinte ha nincs ez a hároméves kihagyás, akkor Jágr most a második, vagy talán az első helyen lenne az örökrangsorban.

Az élen Wayne Gretzky áll 894 találattal, míg Gordie Howe 801-gyel a második.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik