NHL: hosszabbításban nyert a címvédő Tampa Bay

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.03.05. 08:31
A címvédő Tampa Bay Lightning hosszabbításban győzött a Chicago Blackhawks otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) csütörtöki játéknapján – számolt be róla az MTI.

A floridai együttes a harmadik harmadban 2–0-s hátrányból állt fel és egyenlített, a ráadásban pedig Alex Killorn góljával szerezte meg a győzelmet.

A Blackhawks számára különösen bosszantó lehet a vereség és nem csupán azért, mert két szakasz után biztosan vezetett, hanem azért is, mert Killorn gólja a ráadás utolsó másodpercében esett.

A Pittsburgh Penguins álomszerűen kezdte a Philadelphia Flyers elleni hazai találkozóját, négy perc után már 3–0-ra vezetett, a folytatásban viszont megtorpant. A vendégek a harmadik harmad közepére beérték a hazaiakat, majd két perccel a vége előtt Claude Giroux második találatával a győzelmet is megszerezték.

A ligaelső Toronto Maple Leafs négy nyert meccs után veszített, mivel 32 lövésből csak egyszer volt eredményes a Vancouver Canucks otthonában, míg a házigazdák háromszor is betaláltak. A Canucks legjobbja a kétgólos Jake Virtanen volt.

A játéknapon ketten is triplázni tudtak: Chris Kreider, a New York Rangers csatára a New Jersey Devils, míg a Calgary Flamest erősítő Dillon Dubé az Ottawa Senators ellen ütött három gólt, ezzel mindketten fölényes győzelemhez segítették csapatukat. A Devils sorozatban nyolcadik hazai meccsét veszítette el.

NHL, ALAPSZAKASZ
Carolina Hurricanes–Detroit Red Wings 5–2
Montreal Canadiens–Winnipeg Jets 3–4 – hosszabbítás után
New Jersey Devils–New York Rangers 1–6
New York Islanders–Buffalo Sabres 5–2
Pittsburgh Penguins–Philadelphia Flyers 3–4
Chicago Blackhawks–Tampa Bay Lightning 2–3 – hosszabbítás után
Nashville Predators–Florida Panthers 4–5
Dallas Stars–Columbus Blue Jackets 2–3
Calgary Flames–Ottawa Senators 7–3
Vancouver Canucks–Toronto Maple Leafs 3–1

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik