NHL: hosszabbításban kikapott, de így is rájátszásban a Carolina

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.04.27. 08:37
null
A Stars a győzelemnek, a Hurricanes a rájátszásnak örvendhetett (Fotó: Getty Images)
Bár a Carolina Hurricanes hosszabbításban 4–3-ra kikapott hétfőn a Dallas Stars otthonában, a megszerzett egy ponttal is biztosította helyét az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásában – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

 

 

A meccs hőse Jamie Benn volt, aki a győztes gólt ütötte a ráadásban, az előző három találatnál pedig előkészítőként jeleskedett. A találkozó után mindkét gárda örülhetett, a középső csoportban éllovas Carolina ugyanis negyedik csapatként matematikailag is biztos résztvevője lett a rájátszásnak, míg a hazaiak számára a remény életben maradását jelentette a siker, ugyanis így nem nőtt a kétpontos hátrányuk az előttük még éppen továbbjutó helyen álló, ezúttal a Florida Panthers gárdáját felülmúló Nashville Predatorsszal szemben – írta az MTI.

A távirati iroda kiemeli, a pontlistát immár 81 ponttal vezető Connor McDavid szezonbeli harmadik mesterhármasával vezette 6–1-es győzelemre az Edmonton Oilers együttesét Winnipegben, a csapatkapitány egy gólpasszt is adott. A két gárda helyet cserélt a kanadai csoport második és harmadik pozíciójában. Ugyanebben a divízióban nagy lépést tett a rájátszás felé a negyedik helyen álló Montreal Canadiens azzal, hogy idegenben 2–1-re felülmúlta a mögötte ötödik, azaz már vonal alatti Calgary Flames csapatát, így hat pontra növelte az előnyét.

A 2019-ben bajnok St. Louis Blues az Arizona Coyotes gárdáját megelőzve feljött a rájátszást jelentő negyedik helyre a nyugati divízióban: előbbi hazai pályán 4–1-re verte a már biztos résztvevő Colorado Avalanche-t, míg utóbbi 6–4-re kikapott San Joséban – adta hírül az MTI.

 

JÉGKORONG
NHL, EREDMÉNYEK
Dallas Stars–Carolina Hurricanes 4–3 – hosszabbítás után
Winnipeg Jets–Edmonton Oilers 1–6
San Jose Sharks–Arizona Coyotes 6–4
Los Angeles Kings–Anaheim Ducks 4–1
Nashville Predators–Florida Panthers 4–1
Ottawa Senators–Vancouver Canucks 2–1
St. Louis Blues–Colorado Avalanche 4–1
Calgary Flames–Montreal Canadiens 1–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik