NHL: hiába Duchene mesterhármasa, kikapott a Nashville

Vágólapra másolva!
2021.11.21. 09:57
A Nashville Predators 6–3-ra kikapott a Montreal Canadiens otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának szombati játéknapján – jelentette az MTI.

A hazaiak két harmad után már 5–0-ra vezettek, és bár a harmadik felvonásban Matthew Duchene mesterhármast ütött, csapata végül három találattal kikapott. A keleti főcsoport utolsó előtti helyén álló Montreal sorozatban négy vereség után nyert ismét, és 15 vesztes meccs mellett mindössze ötödször győzött.

Hasonlóan gyengén szerepel az öt sikerrel és kilenc vereséggel álló New York Islanders is, amely ezúttal a Calgary Flamestől kapott ki 5–2-re, ráadásul ez volt új otthona, a UBS Arena nyitómeccse. A hazaiak a hajrában az egyenlítésért támadtak, és a kapusuk lecserélésével létszámfölényes helyzetet teremtettek, ezt viszont a vendégek kihasználták, és kétszer is az üresen hagyott hálóba lőttek.

Nagy fordítást mutatott be a New Jersey Devils, amely két harmad után még 3–1-es hátrányban volt a címvédő Tampa Bay Lightning otthonában, végül mégis 5–3-ra győzött.

Sorozatban öt győzelem után veszített a Toronto Maple Leafs, ráadásul gólt sem ütött házigazdaként a Pittsburgh Penguins ellen (0–2). A vendégek kapusa, Tristan Jarry mind a 26 lövést kivédte, és pályafutása során kilencedik alkalommal produkált kapott gól nélküli mérkőzést az NHL-ben.

A San Jose Sharks is gól nélkül maradt hazai pályán, ugyanis 4–0-ra kikapott a Washington Capitalstól. A 22 lövést védő orosz Ilja Szamszonov karrierje során hatodszor nem kapott gólt az észak-amerikai profiligában. A fővárosiaknál Conor Sheary és Alekszandr Ovecskin is két gólt ütött. Utóbbi már 744 találatnál jár az NHL-ben, ezzel az örökrangsor negyedik helyén áll. A 36 éves orosz hokist csak Wayne Gretzky (894), Gordie Howe (801) és Jaromir Jágr (766) előzi meg.

NHL, ALAPSZAKASZ
Los Angeles Kings–Carolina Hurricanes 4–5
Tampa Bay Lightning–New Jersey Devils 3–5
Florida Panthers–Minnesota Wild 5–4
Montreal Canadiens–Nashville Predators 6–3
New York Islanders–Calgary Flames 2–5
Philadelphia Flyers–Boston Bruins 2–5
Toronto Maple Leafs–Pittsburgh Penguins 0–2
Arizona Coyotes–Detroit Red Wings 2–1 – hosszabbítás után
Dallas Stars–St. Louis Blues 4–1
Edmonton Oilers–Chicago Blackhawks 5–2
Vegas Golden Knights–Columbus Blue Jackets 3–2
San Jose Sharks–Washington Capitals 0–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik