NHL: hetet kapott a Boston, kilenc zakónál jár a Flyers

Vágólapra másolva!
2022.01.19. 07:34
null
Kotkaniemi kétszer is fogadhatta a csapattársak gratulációit (Fotó: Getty Images)
A Carolina Hurricanes remek első harmadbeli teljesítményével 7–1-re győzött a Boston Bruins vendégeként az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) keddi játéknapján – adta hírül az MTI.

Jesperi Kotkaniemi két góllal, Jaccob Slavin pedig egy góllal és két gólpasszal járult hozzá a sikerhez. Ezzel megszakadt a Boston öt győzelemből álló sorozata. A Bruins ebben az idényben először kapott ilyen sok gólt, és 2008. március 3-a óta először ötöt a nyitó harmadban.

A találkozó előtt vonultatták vissza a liga történetének első feketebőrű játékosának, Willie O'Ree-nek a 22-es számú mezét.

A New York Islanders büntetőkkel győzött Philadelphiában, így a Flyers megszakítás nélkül kilencedik alkalommal kapott ki.

A címvédő Tampa Bay Lightning gólgazdag mérkőzésen 6–4-re nyert a Los Angeles Kings vendégeként. Victor Hedman, a floridaiak svéd klasszisa két góllal és egy gólpasszal járult hozzá a sikerhez, a svéd hátvéd karrierje során kilencedik alkalommal talált be egynél többször, amivel átvette a vezetést a klub örökrangsorában a védők között.

A Tampa sorozatban a tizedik alkalommal győzte le a kaliforniai együttest: 2017. január 16. óta tart a sikerszéria, csak a Philadelphia Flyesszel szemben bír ugyanilyen hosszú sorozattal a gárda.

NHL, ALAPSZAKASZ
Boston Bruins–Carolina Hurricanes 1–7
Ottawa Senators–Buffalo Sabres 1–3
Philadelphia Flyers–New York Islanders 3–4 – szétlövéssel
Washington Capitals–Winnipeg Jets 4–3 – hosszabbítás után
Nashville Predators–Vancouver Canucks 1–3
Dallas Stars–Montreal Canadiens 3–5
Calgary Flames–Florida Panthers 5–1
Los Angeles Kings–Tampa Bay Lightning 4–6

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik