NHL: háromgólos hátrányt ledolgozva győzött a Panthers a végén

Vágólapra másolva!
2021.12.01. 08:47
null
Sam Reinhart (13) szerezte az utolsó gólt Floridában (Fotó: Getty Images)
A ligaelső Florida Panthers a harmadik harmadban négy gólt szerezve fordított és nyert a vendég Washington Capitals ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) keddi játéknapján – jelentette az MTI.

A Capitals az első két harmadban nagyszerűen játszott és 40 perc után 4–1-re vezetett, a harmadikban azonban nem bírta el a Panthers folyamatos rohamait. A floridai gárda 26-szor lőtt kapura a záróperiódusban, s az 53. percre kiegyenlített, majd 15 másodperccel a vége előtt Sam Reinhart révén megszerezte a győzelmet. A Panthers két vereség után győzött újra, és a sikerrel pontszámban beérte a Keleti főcsoport élén a Washingtont és a Toronto Maple Leafst, egyúttal eléjük is került, mivel egy meccsel kevesebbet játszott eddig, mint két riválisa.

A címvédő Tampa Bay Lightningnak sem volt elég a győzelemhez a háromgólos előny. A floridai együttes a St. Louis Blues vendégeként az első harmadot 3–0-ra nyerte, a folytatásban viszont képtelen volt újra bevenni Jordan Binnington kapuját, a Blues pedig ledolgozta hátrányát, majd a szétlövésben diadalmaskodott.

Az Anaheim Ducks ugyancsak háromgólos előnyt adott el a Los Angeles Kings vendégeként, ráadásul egészen a 48. percig 4–1-re vezetett, de a házigazda egyenlíteni tudott. A nap harmadik nagy fordítása viszont nem jött össze, mivel szétlövésben a Ducks meg tudta nyerni a találkozót, melyen a győztes büntetőt – az egy-egy góllal és gólpasszal záró – Kevin Shuttinkirk értékesítette. A Kings legutóbbi hét meccséből hatot elveszített, a találkozó előtt derült ki, hogy csatárát, Brendan Lemieux-t öt mérkőzésre eltiltották, mivel az Ottawa elleni hétvégi mérkőzésen megharapta a rivális játékosát, Brady Tkachukot.

A Nashville Predators a Lightninghoz hasonlóan 3–0-lal zárta a nyitónegyedet a Columbus Blue Jackets elleni csatában, viszont a folytatásban sem lassított és végül 6–0-lal kiütötte vendégét. A meccs legjobbja Filip Forsberg volt, aki a klubcsúcsot beállítva négy gólt ütött. A hazaiak kapusa, Juuse Saros a Columbus mind a 27 kísérletét hárította és a szezonban először zárt hibátlanul, ez volt karrierje 15. kapott gól nélküli mérkőzése.

A Detroit Red Wings kiélezett találkozót nyert meg 2–1-re Bostonban és szerezte meg a klub történetének 3000. győzelmét.

NHL, ALAPSZAKASZ
Florida Panthers–Washington Capitals 5–4
Dallas Stars–Carolina Hurricanes 4–1
St. Louis Blues–Tampa Bay Lightning 4–3 – szétlövéssel
Nashville Predators–Columbus Blue Jackets 6–0
Minnesota Wild–Arizona Coyotes 5–2
Boston Bruins–Detroit Red Wings 1–2
New Jersey Devils–San Jose Sharks 2–5
Los Angeles Kings–Anaheim Ducks 4–5 – szétlövéssel

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik