Nincs vége: jöhet a hatodik meccs Tampában (Fotó: Getty Images)


A szintén Denverben játszott első két találkozón a trónkövetelő előbb hosszabbítás után 4–3-ra, majd 7–0-ra diadalmaskodott. A címvédő aztán 6–2-es hazai sikerrel vágott vissza, ám két napja ismét hosszabbítás után a Colorado győzött, így most lezárhatta volna a párharcot.

A magyar idő szerint szombat hajnali összecsapásra az első meccset eldöntő Andre Burakovsky, valamint a túloldalon a ponterős Brayden Point sem épült fel sérüléséből.

Bátran kezdett mindkét együttes, hatalmas volt az iram, aztán a 16. percben Jan Rutta révén vezetést szereztek a vendégek. A cseh hátvéd lendületből tört be a harmadba, majd a jobb oldali kör tetejéről eleresztett bombája Darcy Kuemper bal karja alatt csapódott a hálóba.

A második harmad elején egyenlített a Colorado. A támadó zónában elhozott buli után az alapszakasz legjobb védőjének választott Cale Makar lövésébe Andrej Vaszilevszkij csak beleérni tudott, és a lecsorgót Valerij Nyicsuskin sodorta a kapuba. Három perc múlva, négy a három elleni emberelőnyben újra a Lightning volt eredményes: az orosz Nyikita Kucserov középről úgy talált be, hogy a korong a kapuvason csattant, ráadásul Kuemper Corey Perry takarása miatt semmit sem láthatott.


Felpörgette a játékot a házigazda, és a 43. percben ismét egyenlített. Makar lövését botos kesztyűvel Vaszilevszkij kitolta, a pakk viszont Erik Cernak hátvéd korcsolyájáról a saját kapujába csúszott be a kapus lába között.

A vendégek nem törtek meg, előbb Mihail Szergacsjov lövése érte a felső lécet, majd az 54. percben sikerült kihasználni egy rossz helyezkedést korongjáratással. Palat maradt őrizetlenül középen, Victor Hedman tálalt elé, a cseh csatár pedig kapásból nem hibázott. Kuemper ugyan hozzáért a lövéshez, a pakk viszont éppen a gólvonal mögé csúszott.


A hajrában elcserélte magát az Avalanche, ezért emberhátrányba került. Így előbb ezt a hátrányt kellett kivédekeznie, és a végén lehozott kapus mellett támadhatott, de nem tudott harmadszor is egyenlíteni, így most a közel 18 ezer hazai néző nagy bánatára elmaradt a bajnokavatás. Kuemper 26, Vaszilevszkij 35 védéssel zárt.

A finálé két nap múlva Tampában folytatódik.

(MTI)  

A DÖNTŐ PROGRAMJA
Június 16.: Colorado Avalanche–
Tampa Bay Lightning 4–3 – h. u.
Június 19.: Colorado Avalanche–Tampa Bay Lightning 7–0
Június 21.: Tampa Bay Lightning–Colorado Avalanche 6–2
Június 23.: Tampa Bay Lightning–Colorado Avalanche 2–3 – h.u.
Június 25.: Colorado Avalanche–Tampa Bay Lightning 2–3
*Június 27.: Tampa Bay Lightning–Colorado Avalanche
*Június 29.: Colorado Avalanche–Tampa Bay Lightning
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3–1 a Colorado javára