NHL: egyenlített az Edmonton, megduplázta előnyét a Carolina

CS. B., MTICS. B., MTI
Vágólapra másolva!
2022.05.21. 10:35
null
Az Edmonton<strong> </strong>5–3-ra nyert a Calgary Flames otthonában (Fotó: Getty Images)
Az Edmonton Oilers 5–3-ra nyert a Calgary Flames otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásának pénteki játéknapján, így összesítésben kiegyenlítette a főcsoport-elődöntőt.

 

A találkozó kulcspillanata Zach Hyman harmadik harmadban esett, emberhátrányos találata volt, amellyel az Oilers kevesebb mint tíz perccel a mérkőzés vége előtt megszerezte a vezetést azután, hogy 2–0-s és 3–1-es hátrányban is volt. Az Edmonton csapatkapitánya, Connor McDavid három ponttal – egy gól, két gólpassz – zárt, így már húsz pontnál tart a mostani rájátszásban. Hozzá hasonlóan három-három pontot szerzett a német Leon Draisaitl és a védő Duncan Keith is. A csapatok most Edmontonba költöznek, vasárnap és kedden kerül sor a harmadik és negyedik összecsapásra.

Keleten a Carolina Hurricanes odahaza másodszor is legyőzte a New York Rangerst, ezzel már 2–0-ra vezet az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcában. A mérkőzés hőse az ugyancsak emberhátrányos gólt szerző Brendan Smith volt, a kegyelemdöfést a finn Sebastian Aho adta meg két másodperccel az összecsapás vége előtt, amikor az üres kapuba talált be. A Hurricanes kapusa, a szintén finn Antti Raanta 21 védéssel ért el shutoutot.

NHL, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS

Calgary Flames-Edmonton Oilers 3–5 (2–1, 1–2, 0–2)
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1:1
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS

Carolina Hurricanes–New York Rangers 2–0 (0–0, 1–0, 1–0)
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2:0, a Carolina javára

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik