NHL: Detroitban javított a Lightning, hátrányból nyert a Kings

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.10.15. 07:53
null
Steven Stamkos duplája is kellett a Lightning sikeréhez (Fotó: Getty Images)
Hosszabbításban győzött a Tampa Bay Lightning a Detroit Red Wings ellen 7– 6-ra, míg a Los Angeles Kings nagyon simán, 6– 2-re nyert a Vegas Golden Knights ellen.

 

A Detroit a második harmad nyolcadik percére már 3– 0-ra vezetett, 4– 1 is volt az állás, azonban Steven Stamkos emberelőnyben szerzett duplájával –  amihez mindössze 1 perc 12 másodperc kellett a kanadainak –  az utolsó 20 percre is nyílt maradt a mérkőzés. Ennek ellenére a játékrész elején úgy tűnt, hogy a Red Wings behúzza az összecsapást, hiszen ismét három lett a különbség a két csapat között, de az utolsó bő hat percben egyenlíteni tudott a Lightning, a hosszabbításban pedig Ondrej Palat révén a Tampa Bay szerezte meg a győzelmet.

A Vegas Golden Knights a kilencedik percben szerezte meg a vezetést a Los Angeles Kings otthonában, azonban ezt az első és a második harmadban is két-két hazai találat követte, így az utolsó játékrészre 4– 1-es Los Angeles-i vezetéssel fordultak a csapatok. Végül kevesebb mint öt perccel a találkozó vége előtt már 6– 1 volt az állás, és bár az utolsó harmadban 15.43-nál még szépített a Knights, ennél többre nem tellett tőle.

Az Ottawa Senators nagyszerűen kezdett a Toronto Maple Leafs ellen, hiszen az első harmadot követően 3– 0 volt az állás a házigazda javára. A második játékrész aztán nem hozott gólt, a harmadikban pedig hiába zárkózott egy találatra a Leafs, az egyenlítés nem sikerült, így 3– 2-es eredménnyel diadalmaskodott az Ottawa.

A Columbus Blue Jackets nagyon sima, 8– 2-es győzelmet aratott az Arizona Coyotes felett, míg a Buffalo Sabres a Montreal Canadiens ellen nyert 5– 1-re.

NHL
ALAPSZAKASZ
Buffalo Sabres
– Montreal Canadiens 5– 1
Carolina Hurricanes
– New York Islanders 6– 3
Columbus Blue Jackets
– Arizona Coyotes 8– 2
Florida Panthers
– Pittsburgh Penguins 5– 4 –  hosszabbítás után
New York Rangers– Dallas Stars 2– 3 –  hosszabbítás után
Ottawa Senators– Toronto Maple Leafs 3– 2
Detroit Red Wings– Tampa Bay Lightning 6– 7 –  hosszabbítás után
Nashville Predators– Seattle Kraken 3– 4
Los Angeles Kings
– Vegas Golden Knights 6– 2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik