NHL: Crosby és Malkin nélkül ütött hetet a Pittsburgh

Vágólapra másolva!
2021.10.24. 08:36
null
Bo Horvat (53) az utolsó tíz percben két gólt is ütött a Seattle-nek – az elsőt emberelőnyből, a másodikat üres kapura (Fotó: Getty Images)
Három kiváló támadója, Sidney Crosby, Jevgenyij Malkin és Jeff Carter távollétében is fölényes, 7–1-es győzelmet aratott a Pittsburgh Penguins a Toronto Maple Leafs felett az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának szombati játéknapján. A St. Louis Blues a Los Angeles Kingsnek ütött hetet (7–3). A ligaújonc Seattle Kraken 4–2-re elveszítette az első hazai mérkőzését a Vancouver Canucks ellen.

 

A tavaly nagydöntős Montreal, valamint a Winnipeg Jets is hatszor talált be győztes mérkőzésen. Mathieu Perreault mesterhármassal járult hozzá az első győzelmét szerző Canadiens sima sikeréhez a Detroit ellen, míg a Winnipeg tíz gólt hozó összecsapáson kerekedett a Nashville fölé.

A Tampa Bay Lightning címvédő ötödik mérkőzéséből harmadszor kapott ki: hazai jégen szétlövéssel maradt alul a Coloradóval szemben.

Idénybeli ötödik gólja mellé ezúttal egy asszisztot is kiosztott Alekszandr Ovecskin, ám a Washington Capitals hosszabbításban így is kikapott a Calgarytól. Az orosz sztár pályafutása 735. NHL-találatát jegyezte, így már csak hattal marad el az örökranglistán negyedik Brett Hull mögött.

NHL, ALAPSZAKASZ
Ottawa Senators–New York Rangers 2–3
Washington Capitals–Calgary Flames 3–4 – h. u.
Minnesota Wild–Anaheim Ducks 4–3 – h. u.
Columbus Blue Jackets–Carolina Hurricanes 1–5
Montreal Canadiens–Detroit Red Wings 6–1
New Jersey Devils–Buffalo Sabres 2–1 – h. u.
Philadelphia Flyers–Florida Panthers 2–4
Pittsburgh Penguins–Toronto Maple Leafs 7–1
Tampa Bay Lightning–Colorado Avalanche 3–4 – szétlövéssel
Winnipeg Jets–Nashville Predators 6–4
St. Louis Blues–Los Angeles Kings 7–3
Arizona Coyotes–New York Islanders 0–3
Seattle Kraken–Vancouver Canucks 2–4

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik