NHL: beindult a Capitals, az Islanders jobb volt a Rangersnél

Vágólapra másolva!
2013.02.15. 06:44
null
Bunyó a Carolina–Toronto meccsen (Fotó: Reuters)
Az észak–amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának 27. játéknapján a Washington Capitals a Tampa Bay Lightning vendégeként nyert minimális különbséggel, a szezont rosszul kezdő, sokáig ligautolsó fővárosiak ezzel sorozatban harmadszor győztek. Csak a szétlövésben dőlt el a New York-i rangadó, amelyen az Islanders jobbnak bizonyult a Rangersnél.

 

Az első harmad végére szívós munkával kétgólos előnyt szerző Rangers a 28. percben már hátrányban volt, de Carl Hagelin fórból lőtt gólja nemcsak egyenlítést, hanem mint később kiderült, túlórát is ért. A szétlövés 2–0-lal lett az Islandersé.

A Toronto egyszer tudott egalizálni, de az újfent vezetéshez jutó Carolina 2:11 perccel később Jordan Staal góljával megduplázta az előnyét, így a 36. percre már kialakult a végeredmény. Az első harmad után ugyanis a harmadban sem született gól.

Elsőre még összejött az egyenlítés a Tampa Baynek, de a később már háromgólos előnyhöz jutó Washingtonnal szemben késve hajrázott a házigazda.

A Florida 26, a Montreal 31 lövést puskázott el, így utóbbiban főszerephez jutott Rene Bourque, aki 62:10-nél döntött. A 26 lövést hárító Carey Price első shutoutját könyvelhette el a szezonban, pályafutása során azonban már a 17-t.

A 43. perc végéig egyetlen találat nem esett a Nashville–Phoenix meccsen, az akkor vezetéshez jutó házigazdák végül hárommal nyertek úgy, hogy a vendégek nem tudtak gólt ütni. Pekka Rinne, a győztes kapusa 19 lövést védve zárt shutouttal, zsinórban másodszor, hiszen kedden a San Jose sem talált a kapujába, amely így már 137:41 perce érintetlen.

Gól nélküli első harmadot követően a Colorado kétszer, a Minnesota egyszer jutott vezetéshez a mérkőzésen, de miután az ellen mindig egyenlített, csak a szétlövés hozott megoldást, amelyben 2-0-ra az Avalanche bizonyult jobbnak

NHL
ALAPSZAKASZ, 27. JÁTÉKNAP

Carolina Hurricanes–Toronto Maple Leafs 3–1
New York Rangers–New York Islanders 3–4 – szétlövéssel
Florida Panthers–Montreal Canadiens 0–1 – h.u.
Tampa Bay Lightning–Washington Capitals 3–4
Nashville Predators–Phoenix Coyotes 3–0
Minnesota Wild–Colorado Avalanche 3–4 – szétlövéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik