Josh Jooris kétszer is túljárt a Montreal kapusának eszén (Fotó: Reuters)

 

Bár az első harmadban 3–1-es hátrányba került, végül 6–5-ös győzelmet aratott a Washington Capitals otthonában az Arizona Coyotes, amely két perccel a vége előtt még három góllal vezetett. A hazaiaknál a gólt és három asszisztot jegyző Alekszandr Ovecskin teljesítményét érdemes kiemelni, míg a vendégeknél Shane Doanét, aki két góllal és egy gólpasszal járult hozzá a sikerhez. A fővárosiak sorozatban negyedik vereségüket szenvedték el.

Első ízben duplázott az NHL-ben Josh Jooris, a 24 éves kanadai hokis vezérletével a Calgary Flames 6–2-re megverte a saját közönsége előtt először botló Montreal Canadienst. A látogatók játékosai közül TJ Brodie sem szégyenkezhet, hiszen kiosztott három asszisztot.

A Nashville Predators elleni főcsoport-rangadón szakadt meg a Vancouver Canucks négymeccses győzelmi sorozata. A konferencia második helyére fellépő vendégeknél a 3–1-es diadal alkalmával két gólt és egy gólpasszt jegyzett a svéd Filip Forsberg, aki csak névrokona a már visszavonult Peter Forsbergnek.

A címvédő Los Angeles Kings zsinórban negyedszer kapott ki, a Chicago Blackhawks pedig legutóbbi négy meccséből már a harmadikat veszítette el. Az Anaheim Ducks szurkolóinak azonban nem lehet oka a panaszra, hiszen kedvenceik hátrányból felállva verték meg a Colorado Avalanche együttesét.

NBA, ALAPSZAKASZ
Buffalo Sabres–Detroit Red Wings 3–2 – szétlövés után
Carolina Hurricanes–Los Angeles Kings 3–2
Montreal Canadiens–Calgary Flames 2–6
Washington Capitals–Arizona Coyotes 5–6
Colorado Avalanche–Anaheim Ducks 2–3
Chicago Blackhawks–Winnipeg Jets 0–1
Vancouver Canucks–Nashville Predators 1–3