NHL: alaposan megszórta az Arizonát a St. Louis

MTI/R. P.MTI/R. P.
Vágólapra másolva!
2021.10.19. 08:36
null
11 gólt láthattak a nézők a Coyotes–Blues meccsen (Fotó: Getty Images)
A St. Louis 7-4-re megverte az Arizonát az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján.

 

A vendégcsapat a második harmadban öt perc hét másodperc leforgása alatt – a 32. és a 37. perc között – öt gólt ütött. A Bluesban a 23 éves Jordan Kyrou két góllal és két gólpasszal zárt, csapattársai közül Klim Kosztyin duplázott. A Coyotes kapujában Carter Hutton 21 lövésből hat gólt kapott, mielőtt a 37. percben átadta a helyét a cseh Karel Vejmelkának.

A Philadelphia otthon 6–1-re kerekedett az újonc Seattle fölé. A vendégcsapatban a 29. percben lecserélték a kezdőkapust, Philipp Grubauert, a rutinos német játékos 20 lövésből öt gólt kapott. Cseréje, Chris Driedger a fennmaradó 31 percben 6/7-es mutatóval zárt.

A New York Rangers hosszabbítás után győzött 2–1-re a Toronto Maple Leafs vendégeként. A Rangers győztes találatát az orosz Artemij Panarin szerezte a 64. percben, honfitársa, Igor Sesztyorkin 40 védést mutatott be. Csapattársuk, a 28 éves svéd Mika Zibanejad karrierjének századik kétpontos NHL-mérkőzésén góllal és gólpasszal járult hozzá a győzelemhez.

A címvédő Tampa Bay Lightning közben bejelentette Nyikita Kucserovnak a kiesését. Az orosz sztár csapata szombati találkozóján, a Washington Capitals elleni összecsapáson sérült meg, amelyen a tudósítások szerint alhasi vagy ágyéki problémák akadályozták a játékban. Kucserov az előző idényt megelőzően csípőműtéten esett át, kihagyta a teljes alapszakaszt, de a rájátszásra visszatért, ahol aztán nyolc góllal és 24 gólpasszal segítette bajnoki címvédéshez övéit. Jon Cooper vezetőedző kiemelte: nem hétköznapi sérülésről van szó, így a közeljövőben biztosan nem számíthat Kucserovra.

NHL
ALAPSZAKASZ

Arizona Coyotes–St. Louis Blues 4–7
Philadelphia Flyers–Seattle Kraken 6–1
Toronto Maple Leafs–New York Rangers 1–2 – hosszabbítás után
Calgary Flames–Anaheim Ducks 2–3 – hosszabbítás után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik