NHL: a Rangers 12 gólos meccsen győzte le a Penguinst

MTI, N. T.MTI, N. T.
2021.04.07. 09:28
null
A Rangers 12 gólos meccsen győzte le a Penguinst (Fotó: Getty Images)
A New York Rangers gólokban gazdag összecsapáson, 8–4-re győzte le a vendég Pittsburgh Penguinst az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) keddi játéknapján.

 

A Rangers négygólos első harmaddal kezdett, és háromgólos utolsó felvonással zárt, a győztes hazai együttesben Artemij Panarin gólja mellett három találatnál az előkészítésben jeleskedett. Pedig a vendég Penguins sem tétlenkedett, sokkal többet támadott és veszélyeztetett. A hazai kapuban Igor Sesztjorkin 41 védéssel zárt, miközben két kollégája a vendégeknél 25 lövésből csak 17-t hárított.

Brock Nelson a 44. percben lőtte az Islanders–Washington összecsapás egyetlen találatát, a győztes hazai csapat kapusa, Szemjon Varlamov 29 védéssel, hibátlan teljesítménnyel zárt. A Capitals alapszakasz-meccset legutóbb 2020. február 27-én bukott el lőtt gól nélkül, akkor a Winnipeg Jets múlta felül 3–0-ra. A fővárosiak ezt megelőzően 1–0-ra 2019. február 3-án, a Boston Bruinstól kaptak ki.

Patrice Bergeron mesterhármassal, Brad Marchand góllal és három gólpasszal, az első ligameccsét játszó, 22 éves Jeremy Swayman 40 védéssel járult hozzá a Boston 4–2-es győzelméhez a Philadelphia ellen. A két együttes már hetedszer mérkőzött meg egymással a szezonban, a Bruins minden találkozón szerzett pontot, és hatodszor kerekedett a Flyers fölé.

Roman Josi a rendes játékidőben két gólpasszal, a 2–0-ra megnyert szétlövésben sikeres rávezetéssel vette ki a részét a Nashville 3–2-es detroiti győzelméből. A Predators legutóbbi kilenc mérkőzését tekintve nyolcadszor győzött.

Hatmeccses győzelmi sorozat végére ért a Florida, amelyet a 4–0-ra lehozott harmadik harmaddal múlt felül 5–2-re a Carolina. A házigazdák utolsó két találata már üres kapus gól volt.

NHL, ALAPSZAKASZ
New York Rangers–Pittsburgh Penguins 8–4
Columbus Blue Jackets–Tampa Bay Lightning 4–2
New Jersey Devils–Buffalo Sabres 3–5
New York Islanders–Washington Capitals 1–0
Philadelphia Flyers–Boston Bruins 2–4
Detroit Red Wings–Nashville Predators 2–3 – szétlövés után
Chicago Blackhawks–Dallas Stars 4–2
San Jose Sharks–Anaheim Ducks 1–5
Carolina Hurricanes–Florida Panthers 5–2

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek