A Calgary szétlövés után nyert (Fotó: Getty Images)

 

A meccs hőse így is az előző hét második legjobb játékosának választott Tristan Jarry volt, aki a hazaiak 32 lövéséből 31-et hárított és számos bravúrt mutatott be. A bombaformában lévő hálóőr az előző hat jégre lépése alkalmával mindössze három gólt kapott és nem volt olyan meccse, amikor egynél többször kapitulált volna. A vendégek egyenlítő találatát ütő Jake Guentzel sorozatban tizedik találkozóján szerzett pontot. A szétlövéses párbaj végül a hetedik páros után dőlt el, amikor vendéglátók részéről Mikael Backlund betalált.

A Montreal Canadiens kikapott az első összecsapásán Marc Bergevin általános igazgató hétfői menesztését követően, így az idén Stanley-kupa-döntős kanadai együttes folytatta mostani gyenge szereplését. Ezúttal hazai pályán a Vancouver Canucksszal szemben maradt alul 2–1-re.

Az egész liga második leggyengébb csapata, az Arizona Coyotes úgy nyert meglepetésre a Winnipeg Jets vendégeként, hogy gólt sem kapott. Karel Vejmelka 46 védéssel járult hozzá az együttes ötödik sikeréhez. A találkozó egyetlen találatát Antoine Roussel szerezte a második harmadban.

Az NHL újonca, a Seattle Kraken idegenben 7–4-re bizonyult jobbnak a Buffalo Sabresnél. A vendégeknél Jared McCann és Mason Appleton, míg a hazaiaknál Jeff Skinner duplázott.

NHL, ALAPSZAKASZ
Calgary Flames–Pittsburgh Penguins 2–1 – szétlövés után
Buffalo Sabres–Seattle Kraken 4–7
Montreal Canadiens–Vancouver Canucks 1–2
Winnipeg Jets–Arizona Coyotes 0–1