NHL: a Pittsburgh kilenc gólt lőtt Calgaryben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.10.26. 08:45
A Pittsburgh Penguins 9–1-re nyert a Calgary Flames vendégeként az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának legutóbbi játéknapján.

A győztes csapatban Patric Hörnqvist és Phil Kessel egyaránt két-két gólt lőtt, míg Sidney Crosby egy góllal és két gólpasszal járult hozzá a sikerhez. A vendégek kapusa, Matt Murray 38 lövést védett, és csupán két perc választotta el a shutouttól. Kollégái közül Mike Smith 21 lövésből hat gólt kapott, cseréje, David Rittich 15-ből hármat. A Calgary Flames legutóbbi négy találkozójából a harmadikat veszítette el, a másodikat otthon.

Két vereség után idegenben tudott nyerni a Columbus, amelynek játékosai közül Boone Jenner és Anthony Duclair is duplázott St. Louisban.

A vége előtt 61 másodperccel Kyle Okposo emberelőnyös szituációból szerezte a Buffalo Sabres győztes találatát. A hazaiak sikere teljesen megérdemelt, és nagyobb különbséggel is győzhettek volna, ha a vendégek kapusa, Antti Niemi nem fog ki ilyen jó napot, valamint 38 lövést.

A Dallas három góllal diadalmaskodott az Anaheim ellen - a Ducks sorozatban negyedszer kapott ki -, a két együttes legutóbbi 21 mérkőzéséből a Stars a 15. meccset nyerte meg. A Minnesota Wild védője, Ryan Suter két gólpasszal tette még emlékezetesebbé pályafutása ezredik NHL-mérkőzését, amelyen csapata a Kings ellen nyert 4-1-re.

Véget ért Jonathan Toews hat összecsapás óta tartó góltalan sorozata, a Chicago játékosa az első találatot szerezte a Rangers elleni találkozón, amelyen három góllal győzött a Blackhawks.

A Predators hosszabbítást követően bizonyult jobbnak a Devilsnél, a gólt az a Kyle Turris szerezte, akinek ez volt karrierje 24. győztes találata. A Nashville továbbra is hibátlan vendégként a szezonban, az együttes az ötödik sikerét aratta idegenben, harmadszor nyert egy góllal.

Szlovák légiósai, Jaroslav Halak és Zdeno Chara alapozták meg a Boston háromgólos győzelmét: előbbi kapusként 26 lövést védett, és hibátlan teljesítménnyel zárt, utóbbi védőként szerzett két gólt a Philadelphia ellen.

NHL, ALAPSZAKASZ
Calgary Flames–Pittsburgh Penguins 1–9
Boston Bruins–Philadelphia Flyers 3–0
Buffalo Sabres–Montreal Canadiens 4–3
New Jersey Devils–Nashville Predators 3–4 – hosszabbítás után
Minnesota Wild–Los Angeles Kings 4–1
St. Louis Blues–Columbus Blue Jackets 4–7
Chicago Blackhawks–New York Rangers 4–1
Dallas Stars–Anaheim Ducks 5–2
Edmonton Oilers–Washington Capitals 4–1
Arizona Coyotes–Vancouver Canucks 4–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik