NHL: a Pittsburgh helyett a Philadelphiát választotta Jágr

Vágólapra másolva!
2011.07.01. 19:59
Az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Pittsburgh Penguins pénteken visszavonta egyéves ajánlatát, amelyet korábbi legendás játékosának, Jaromir Jágrnak tett szerdán, a cseh klasszis pedig nemsokára aláírt a Philadelphia Flyershez.

A Philadelphia Flyershez szerződött Jaromir Jágr: a 39 éves cseh hokis egy évre 3.3 millió dollárért írt alá egykori együttese, a Pittsburgh Penguins nagy riválisához.

A Penguins, amelyet Jágr korábban 11 évig szolgált, kétmillió dollárt ajánlott a jobbszélsőnek, aki az elmúlt három szezont az orosz ligában, a KHL-ben töltötte.

„Nagyon korrekt szerződést kínáltunk neki. A tőlünk telhető legjobb ajánlatot tettük, ami még belefért a fizetési plafonba, de az azóta eltelt időszakban nem született döntés, ráadásul más csapatok is képbe kerültek, ezért úgy határoztunk, hogy más irányba lépünk" - mondta Ray Shero, a Penguins általános igazgatója, aki hozzátette: Jágr a klub történetének egyik legnagyobb játékosa, s a legjobbakat kívánja neki.

Az olimpiai és világbajnok, Stanley Kupa-győztes csatár ügynöke, Petr Svoboda múlt héten arról számolt be, hogy a Penguins mellett a Detroit Red Wings érdeklődik Jágr iránt, aki korábbi együttesétől 2 millió dolláros ajánlatot kapott.

A 39 éves Jágr 2008-ig játszott az NHL-ben, majd az orosz Avantgard Omszk foglalkoztatta. Az előző idényben 49 mérkőzésen 50 pontot termelt. A tengerentúlon 17 szezont húzott le, ötször lett pontkirály, és kilenc All Star-gálán szerepelt. A Pittsburghgel 1991-ben és 1992-ben bajnok lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik