NHL: a Nashville hat meccs után nyert; „szokásos” detroiti siker

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.10. 07:34
null
Pekka Rinne az Arizona elleni meccsről szebb emlékeket őriz, mint a Winnipeg elleni találkozóról (Fotó: Reuters, archív)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a Nyugati főcsoport listavezetője, a Nashville Predators az Arizona Coyotes otthonában véget vetett hatmeccses nyeretlenségi szériájának, míg a Detroit Red Wings az utolsó 64 másodpercben szerzett két gólnak is köszönhetően sorozatban nyolcadszor verte meg az Edmonton Oilerst. A New York Islanders hosszabbítás után győzte le a Torontót, a San Jose szétlövésben a Pittsburghöt.

A Nyugati konferencia éllovasa, a Nashville az Arizona vendégeként megszakította borzalmas sorozatát, és hat nyeretlenül megvívott találkozó után ismét győzött. A sikert eredményező találatot a hosszabbítás harmadik percében James Neal szerezte, aki kilenc meccs után volt ismét eredményes.

Henrik Zetterberg három asszisztjának, valamint Pavel Dacjuk és Teemu Pulkkinen góljának és gólpasszának köszönhetően a Detroit Red Wings sorozatban nyolcadszor is legyőzte a Nyugati főcsoport sereghajtóját, az Edmonton Oilerst. Az utolsó 64 másodpercben kétszer beköszönő Vörös Szárnyak sikeréhez Jimmy Howard 36 védéssel járult hozzá.

A Toronto otthonában kétszer is kétgólos hátrányba kerülő New York Islandersnek John Tavares szállította a győzelmet, aki a ráadás letelte előtt 21.8 másodperccel döntötte el a meccset. A San Jose tizenhat kísérletet hozó szétlövésben verte meg a Pittsburghöt, míg a legutóbbi hat hazai meccséből ötöt megnyerő Vancouver minimális különbségű győzelmet aratott az ezt megelőző öt idegenbeli fellépésén diadalmaskodó Anaheimet.

NHL, ALAPSZAKASZ
Detroit Red Wings–Edmonton Oilers 5–2
Toronto Maple Leafs–New York Islanders 3–4 – hosszabbítás után
Arizona Coyotes–Nashville Predators 1–2 – hosszabbítás után
San Jose Sharks–Pittsburgh Penguins 2–1 – szétlövéssel
Vancouver Canucks–Anaheim Ducks 2–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik